Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yapılan 'Okulum Temiz' projesinde, Kayseri'den 260 okul 'Okulum Temiz' Belgesi aldı.
2020 - 2021 Eğitim Oğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarını Geliştirme ve Enfeksiyonu Onleme Kılavuzu' doğrultusunda geliştirilen 'Okulum Temiz' projesi uygulamaya konuldu. Kayseri İl Milli Eğitim Mudurluğu İş Sağlığı ve Guvenliği birimi tarafından yapılan denetimlerde, Kayseri'de belirtilen koşulları yerine getiren 260 eğitim kurumu 'Okulum Temiz' belgesini aldı. Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda gercekleştirilen belge torenine İl Milli Eğitim Muduru Celalettin Ekinci, şube mudurleri ve okul mudurleri katıldı.

Kayseri'den 761 okulun başvurduğunu ve denetlenen 260 okulun belgeyi almaya hak kazandığını soyleyen İl Milli Eğitim Muduru Celalettin Ekinci, "Sağlığımız, her gun her gun hissiyatımızla en on sıralarda yer almaya devam ediyor. İcinde yaşadığımız salgın doneminde de tabi sağlığımızla ilgili en onemli konu, hijyen tabi ki temizlik aslında salgın donemi icin değil de normal zamanda da, gundelik hayatta da olması gereken, dikkat edilmesi gereken yine temizlik, hijyendir. Yine biz boyle inancın temsilcileriyiz. 'Temizlik imandandır' diyen bir peygamberin temsilcileriyiz. Tabi bizim bazı sozler havada asılı kalıyor. En doğrusunu bildiğimiz konular da bazen yanlış davranışlar veyahut okullarımızı değerlendirirken gormezden gelebiliyoruz. Şimdi bu donemde tabi bunu sistemli bir şekilde yapalım istedi bakanlığımız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği icerisinde boyle bir proje ortaya koydu. Şimdi tabi bir temiz okul projesi adı altında bir belgelendirme sureci var, bir de bunu daha ileri bir boyutta TSE kapsamında bir belgelendirmesi var. Herhalde biz bunu oncelikli olarak uygulamıyoruz yani biz şu anda temiz okul projesi uzerinde duruyoruz. Tabi bunun bir ileri seviyesi TSE belgesine okullarımızın başvurmalarını, sadece temizlik konusunda değil de, tum işleyiş acısından bir belgeye sahip olmalarını tabi ki arzu ediyoruz. Bizde İl Milli Eğitim Mudurluğu olarak gecen sene başvurduk. Tabi bu salgın sureci nedeniyle yavaş ilerliyor ama inşallah sadece temizlik temelli değil de, aynı zamanda hizmet temelli, hizmetin işleyişi zaman acısından hem bizden hizmet alanların memnuniyeti, hem de calışanların memnuniyeti acısından boyle bir duzen kurmaya calışıyoruz. Şimdi biraz once arkadaşlarımız 761 okulun başvurduğunu, 261 tanesinin denetlendiğini ve 260 tanesinin de belge aldığını soyledi. Emeği gecen butun arkadaşlarıma teşekkur ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Muduru Celalettin Ekinci ve şube mudurleri tarafından okulların belgeleri verildi. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı