MISIR'ın İstanbul Konsolosluğu'nda kendisine karşı şupheli davranışlar gosteren gorevliler hakkında suc duyurusunda bulunan Mısır vatandaşı Amr Alaa Albib Hamed Farag, "Cemal Kaşıkcı gibi olmaktan cok korktum, cok urkutucu bir his. Konsolosluktan kacarak cıktım, beni durdurmaya calıştılar. Pasaportuma da el koymak istediler, ama ısrar edince konsolosluk bahcesinden fırlattılar" dedi.
Mısır vatandaşı Amr Alaa Albib Hamed Farag, vekaletname cıkartmak icin gittiği Mısır'ın İstanbul Konsolosluğu'ndaki 2 gorevlinin kendisine karşı şupheli ve kotu davranışları nedeniyle suc duyurusunda bulundu. Farag, Konsolosluktaki gorevliler tarafından basit bir evrak işi icin hicbir gerekce gosterilmeden saatlerce bekletildiğini, daha sonra pasaportuna el konulup bina icine girmeye zorlandığını, ust duzey bir gorevlinin kendisine 'Hukumet ile sorununuz var, işlemlerinizi yapamıyoruz' dediğini anlattı. Konsolosluk icinde iki guvenlik gorevlisinin yakın mesafeden surekli kendini izlediğini ve ikinci kata cıkması konusunda ısrar ettiklerini soyleyen Farag "Yuzlerindeki ifade cok rahatsız ediciydi. Yukarı cıkmayacağımı soyledim. Bu kez bir konsolosluk gorevlisi ile telefonla goruşmemi sağladılar. O kişi bana 'Sizin durumunuzda siyasi bir cekişme var. Mısır hukumetine karşı olduğunuz icin işlemlerinizi yapmamıza izin vermiyorlar' dedi. Ben de boyle bir durum olmadığını, benim ulkeme karşı siyasi bir tutumum olmadığını anlattım. Ama ikna olmadılar. Benimle konuşma şekillleriu konuşma beni cok urkuttu. Cemal Kaşıkcı ve ona olanlan aklıma geldi" diye konuştu.

"KOŞARAK KACTIM, BENİ DURDURMAYA CALIŞTILAR"
Gorevlilerin kendisine bakışlarından ve tutumlarından cok korktuğunu anlatan Faraf "Ben de işte o anda aniden kalkıp koşarak konsolosluk binasından cıktım. Beni tutmaya calıştılar, 'bekle, gitme' diye seslendiler. Ama cıkmayı başardım" dedi. Konsolosluk binası onunde bir sure pasaportunu geri almak icin beklediğini soyleyen Farag "Once pasaportunu vermek istemediler. Ancak pasaportumu ilk istediklerinde yanımdaki arkadaşımdan cep telefonuyla goruntu almasını istemiştim. Gorevlilere elimde goruntu var, pasaportuma el koyamazsınız diye itiraz ettim. Bu videoyu gorunce tedirgin oldular. Bir sure sonra pasaportumu konsolosluk bahcesinden dışarı attılar" dedi.
"BURASI MISIR TOPRAĞI"
Mısır'da darbe sonrası gosterilere katıldığını, kardeşinin de şu an cezaevinde olduğunu soyleyen Farag, "Benim ulkeme karşı siyasi bir tutumum yok. Konsolosluk gorevlilerinden şikayetci oldum cunku, bana haksız muamele yapıldı. Konsolosluğa gelen herkesin işlemi hızla yapıldı ve gittiler. Ama beni bilincli olarak beklettiler. Benim tum ozel bilgilerimi, pasaportumu aldılar. Sonra binaya girmeye zorladılar. Ust kata cıkmam icin zorladılar. Beni hukumet karşıtı olmakla itham edip, 'burası Mısır toprağı' vurgusu yaparak korkuttular. Ellerinden kacarak kurtuldum" dedi.Farag'ın avukatı Gulden Sonmez, yaptıkları suc duyurusu uzerine Konsolosluktaki ust duzey gorevli ve muvekkilini tutan 2 gorevli hakkında soruşturma başlatıldığını soyledi. Muvekkilinin zorla alıkonulmaya calışıldığını, korku ve endişe oluşturulduğunu belirten Sonmez, tum bunların dışında ayrıca, kendisine, Mısır'da yaşayan annesi ve cezaevindeki kardeşiyle tehdit edildiğini belirtti. Sonmez olayla ilgili iki ayrı soruşturma yurutulduğunu bildirdi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı