MERSİN (İHA) – Mersin Buyukşehir Belediye Başkanı Vahap Secer, Tarsus ilcesi Bahce Mahallesinde yaşayan işitme engelli Suna Yargı'nın acık lise eğitimine devam edebilmesi icin tablet bilgisayar hediye etti.
Mersin Buyukşehir Belediyesi, eğitim konusunda desteklerini surduruyor. Mersin Buyukşehir Belediyesinden yapılan acıklamaya gore, Başkan Vahap Secer'in gecen gunlerde Tarsus Bahce Mahallesinde vatandaşlarla buluştuğu toplantıda, baba Hamdi Yargı'nın işitme engeli olan ve acık lisede okuyan 19 yaşındaki kızı Suna Yargı'nın tablet bilgisayara ihtiyacı olduğunu soylemesi uzerine calışma başlatıldı. Temin edilen tablet bilgisayar Buyukşehir Belediyesi ekipleri tarafından Suna'ya ulaştırıldı.

Ablasının hayatını kolaylaştırmak icin işaret dilini oğrendi
İşitme engeli olan ablasının hayatını kolaylaştırmak icin işaret dilini oğrenen 11 yaşındaki Yeter'in aracılığıyla duygularını paylaşan Suna, eğitimine aksatmadan devam edebileceği icin oldukca mutlu olduğunu belirtti.
Yargı ailesinin 6 cocuğundan biri olan Suna'ya tercuman olan Yeter, "Ablam okuma arzusu icerisinde. İşitme engelli olduğu icin işaret dilini oğrendim ve kendisiyle iletişim kurabiliyorum. Tabletin gelmesinden dolayı oldukca mutlu oldu. Başkanımız Vahap Secer'e teşekkurlerimizi iletiyoruz" dedi.
Ailelerinin imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Yeter, ablası Suna'nın, ozellikle pandemi doneminde yaşanan kısıtlamalardan dolayı evde daha fazla canının sıkıldığını, hediye edilen tablet bilgisayarla moral bulduğunu ve derslerini rahatlıkla yapabileceğini soyledi.
Suna'ya Buyukşehir Belediyesi simgeli kupa bardaklarından da hediye edildi. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı