MUĞLA'nın Bodrum ilcesinde 'Miss Gibi 1 Bodrum Grubu' uyelerinin katılımıyla gercekleştirilen temizlik calışmasına unlu şarkıcılar Sertap Erener ile Yonca Evcimik de destek verdi. 2 saat suren etkinlikte, Gumbet Sahili'nden 40 torba katı atık toplandı.
Bodrum'un unlu eğlence mekanlarının bulunduğu Gumbet Mahallesi sahilinde gercekleştirilen temizlik etkinliğine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, unlu şarkıcılar Sertap Erener, Yonca Evcimik ve etkinliği duzenleyen Miss Gibi 1 Bodrum Grubu'nun yoneticisi Tulin Mor Janesi ile aralarında yabancıların da olduğu gonullu 60 kişi katıldı. 1 kilometrelik sahil boyunca yapılan temizlik etkinliğinde, cop toplama aparatı ile katı atıkları toplayan Evcimik ve Erener ile beraberindekiler, zaman zaman yerlere eğilerek izmaritleri ve otların arasına atılan pet şişelerle, atık maddeleri elleriyle de toplamak zorunda kaldı.
'HALKA CİDDİ BİR DUYARLILIK DUŞUYOR'Etkinlik ile ilgili acıklama yapan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Bodrum'da gunluk 410 ton civarında cop cıktığını soyledi. Bodrum'un 1392 belediye icerisinde cop cıkarma sıralamasında 52'nci sırada olduğuna dikkat ceken Yılmaz, "Tum Bodrum Yarımadası'nda cıkan copu toplamaya yonelik 350 emekcimiz gece gunduz calışıyor. Bunun matematiğini ortaya koyduğumuzda yaklaşık 400 bin nufus hala Bodrum'da. Gecen sene 320 ton civarındaydı. 350 personelimiz 24 saat esasına gore sahada ama takdir edersiniz ki ne kadar sahada olursak olalım 5 metrede bir nobetci koyamadığımız icin burada halka ciddi bir duyarlılık duşuyor. Bizimle beraber hareket eden en onemli inisiyatiflerden Miss Gibi 1 Bodrum Grubu da bize cok ciddi katkılar sunuyor. Cok onemli misafirlerimiz var. Sertab Erener ile Yonca Evcimik de bu ekibe katılarak bizleri gururlandırdı" dedi.
'İNSAN DEDİĞİN BU KADAR PİS VE SORUMSUZ OLAMAZ'Etkinliğe katılan şarkıcı Sertap Erener, "Cevreye cop atılması ile ilgili ciddi problemlerimiz var. İnsan dediğin bu kadar pis ve sorumsuz olamaz. Hayvanlar bile kendi pisliklerini topluyorlar, uzerini kapatıyorlar. Biz onu bile yapmıyoruz. Bu cok buyuk bir ayıptır. Bu ayıp icin yaptırımlar gerekiyor. Biz toplarız ama burası yarın yine boyle copluk olacak. Devletin cezai yaptırımları arttırırken aynı zamanda kişilere aileden başlayarak, 'Geleceğe nasıl bir dunya bırakmak istiyoruz' konusunda bilinclendirme ve eğitim verilmesi gerekiyor. Biz dunyada misafiriz. Bunu, 'insan' denilen şeyin anlaması gerekiyor. Bunlar doğru uygulanmazsa bizden hicbir şey olmaz. Ben bu konuda cok umutlu değilim. Gonullulerle birlikte dun de temizlik etkinliğine katılmıştım" dedi.Etkinliğe katılan bir diğer şarkıcı Yonca Evcimik ise "Sahil kenarından temizlik yaparak geldim, sigara izmariti, naylon poşet, şişe ne varsa topladım. Hatta balıkcıların oltalarını da toplamaya başlamıştım cop diye ama uyarmalarından sonra bıraktım. Artık surekli Bodrum'da yaşıyorum. İkametgahımı buraya aldırdım. Bu nedenle bu tur etkinliklere sıklıkla katılıyorum. Ayrıca Bodrum'a gelenler de artık geri donmuyor. Nufus arttı, copler de arttı. Zaten bunları atanların eğitimli olduğunu duşunmuyorum. Eğitim şart" diye konuştu.2 saat suren etkinlikte, 40 buyuk boş cop torbası katı atık toplandı. Toplanan yaklaşık 300 kiloya yakın cop, Belediyenin aracları ile katı atık depolama alanına goturuldu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selcuk AKBAŞ