Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın secim vaatleri arasında da yer alan tarımsal kalkınma ile ilgili onemli bir adım daha atıldı.
Daha once Turgut Mahallesi'ndeki tarlasında yer fıstığı uretimi gercekleştiren belediye tarımsal uretimi arttırmak icin Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolu imzaladı.
Bir turizm kenti olmasına rağmen tarımda da atağa gecen Marmaris'te bu konuda onemli bir adım daha atıldı. Yoreye ozgu bircok tarım urunu bulunan Marmaris'te gectiğimiz aylarda belediyenin desteğiyle tarımsal kalkınma kooperatifi kurulmuştu. Tarımsal uretimi arttırmak amacıyla Marmaris Belediyesi ile S.S. Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında işbirliği protokolu imzalandı. Protokole Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yonetim Kurulu Başkanı Cengiz Akdeniz ve Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kerim Ekinci imza attı.
Surdurulebilir kırsal kalkınmayı desteklemek icin bolgenin ozellikli ve one cıkan tarımsal ve hayvansal urunlerinin uretilmesi, ortak AR-GE calışmalarının yapılması, urunlere katma değer kazandıracak tesislerin kurulması, ureticilere sağlıklı uretim yapabilmeleri icin eğitim ve uretim destekleri verilmesi, tarımda istihdam alanları oluşturmak amacıyla makine, ekipman gibi desteklerin sağlanması, tuketicilerin ilk elden sağlıklı ve uygun fiyatlı urune ulaşmasını sağlamak amacıyla ortak calışmalar yapılması amaclanan protokolun imza torenine ciftciler de katıldı.
"Potansiyeli ortaya cıkaracağız"
Buyuk bir heyecan yaşadıklarını ifade eden Oktay, "Marmaris potansiyel anlamında guclu bir ilce. Ancak kısır cekişmelerle, kucuk hesaplarla bugune kadar doğru anlamda bu potansiyel hayata gecirilemedi. Bunları hayata gecirmek de bizlere duştu. Uyum ve huzuru yakaladıktan sonra Marmaris'te her turlu projeyi elbirliğiyle hayata gecirebiliriz. Bugun de bunun orneklerinden birini gercekleştiriyoruz. Hepimize hayırlı olsun" diye konuştu. Oktay, Marmaris'in turizm kenti olarak değerlendirildiğini belirterek tarımda da adının duyulacağını soyledi.
"Hayaller gercek olacak"
Tarımsal kalkınma kooperatifinin yıllardan beri butun koylerin hayali olduğunu soyleyen Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yonetim Kurulu Başkanı Cengiz Akdeniz ise "Bunu belediyemiz ve sizin sayenizde gercekleştirdik. Fıstık, patates, cilek, bal. Bunlar bize ozgu urunler ve inşallah bunlardan daha cok ureteceğiz. Bunları sadece Marmaris'e değil butun dunyaya tanıtacağız" ifadesini kullandı. Akdeniz, ciftcileri teşvik etmek ve uretimi arttırmak icin projeler hayata gecireceklerini de sozlerine ekledi. İmza torenine Camlı Mahallesi'nden katılan cilek ureticisi Nefaret Cicigul ve Cetibeli Mahallesi'nden Hatice Gudur, kooperatifin kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Artık emeklerimiz boşa gitmeyecek" dediler.
Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalanarak işbirliği calışmalarının startı verildi. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı