KARAMAN'ın Ermenek ilcesine 6 yıl once linyit ocağını su basması sonucu yaşamını yitiren 18 madenci mezarları başında anıldı. Olayda yakınlarını kaybeden aileler, babalarının kucaklarına dahi alamadığı cocuklarıyla birlikte mezarlıkta dua okuyup gozyaşı doktu.
Ermenek ilcesine bağlı Pamuklu koyu Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik'e ait linyit ocağında, 28 Ekim 2014 Salı gunu yurekleri yakan acı yaşandı. Saat 12.15'te işcilerin oğle yemeği molası sırasında eski ocakta biriken su, işcilerin bulunduğu bolumu bastı. Su baskını sonucu 18 işci yaşamını yitirdi. Olen madenciler kazadan 6 yıl sonra aileleri tarafından mezarları başında anıldı. Duaların okunduğu ziyaret sırasında gozyaşı sel oldu.
OĞLUNUN ACISININ ARDINDAN EŞİNİN ACISINI YAŞIYOR Kurtarma calışmaları sırasında "Oğlum yuzme de bilmezdi, suyun icinde ne yaptı?" sozuyle Turkiye'yi ağlatan işcilerden Tezcan Gokce'nin annesi Ayşe Gokce, oğlunun acısının ardından gecen 28 Eylul gunu de oğlunun cenazesine yırtık lastik ayakkabısıyla katılmasıyla yurekleri burkan ve koronaviruse yenik duşen eşi Recep Gokce'nin acısını yaşıyor. Hala oğlunun arkasından ağladığını dile getiren Ayşe Gokce, "Ağlaya, ağlaya gozlerim dumanlı. Oğlum var oldu, eşim oldu. Eşim hastalanmıştı." dedi.
'YUREĞİMİZDE AYNI SIZI, AYNI ACI DEVAM EDİYOR'İşcil yakınlarından Şadiye Coksoyler, eşi Osman Coksoyler olduğunde 3 aylık olan kızı 6 yaşındaki Kubra Coksoyler ile hayata tutunmaya calıştığını belirtti. Coksoyler, "Bu hayatta kızımla tek başıma kaldım. Bir şekilde hayat devam ediyor. Soyleyeceğimiz o kadar cok şey var ki, sozler boğazımıza duğumleniyor. Facianın ardından 6 yıl gecti ama biz hicbir şeyi unutmadık. Yureğimizde aynı sızı, aynı acı devam ediyor. Caresizlik cok kotu; ama hayat bir şekilde devam ediyor. "dedi. Kızı Kubra Coksoyler de babasını cok ozlediğini soyledi. KIZI, BABASINI GOREMEDEN BUYUDU Ali Haznadar'ın eşi Fadime Haznadar da eşinin olduğunde 4 aylık hamile olduğunu bildirdi. Sare adını verdiği kızının babasını goremeden buyuduğunu ifade eden Ayşe Haznadar, "Facianın ardından 6 yıl gecti. Biz yetim ve oksuz kaldık; ama bizi unutmayanlardan Allah razı olsun. Biz, acıları hic unutmuyoruz. Acının tarifi yoktur. Yaşamayan acıyı bilmez. Cocuklar yetim kalmasın." diye konuştu.İşcilerden Ali Haznadar'ın kardeşi Kerim Haznadar'ın eşi Zahide Haznadar da "28 Ekim 2014 tarihinden itibaren bizim acımız taptaze duruyor. 6 yıl olmasına rağmen biz acımızı aynı şekilde yureğimizde yaşadık. Ben 2 cocuğumla birlikte tek başıma kaldım. Bu hayatta maden şehidi ailelerimiz gibi herkes tek başına yaşamaya calışıyor." dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ali Rıza ETCİ