BURSA'da kopekleri 'Paşa' komşuları R.Ş. tarafından tufekle vurularak oldurulen Necati Gokgoz (45), "Evladım gibiydi, aileden bir parcaydı" ded. Gokgoz'un 13 yaşındaki oğlu Hasan da "Beni vurmuşlar gibi ağladım. Ailemizden biri olmuştu" diye konuştu.
Nilufer ilcesine bağlı Yolcatı Mahallesi'nde yaşayan 5 cocuk babası birlikte yaşayan Necati Gokgoz, gectiğimiz yıl gecirdiği trafik kazası nedeniyle işe gidemez duruma geldi. Gokgoz, iyileşme surecinde sokakta doğum yapan kopeğin yavrularından birini eve getirdi. 'Paşa' adı verilen kopek, ailenin bir parcası oldu.
2 gun once ise ailenin komşusu R.Ş., kumesteki yumurtaları yediği icin 'Paşa'yı tufekle vurarak oldurdu. Polis ekipleri, R.Ş.'yi, ruhsatsız tufeğiyle birlikte gozaltına aldı. R.Ş. hakkında 'mala zarar vermeden' işlem yapıldı. Paşa ise, Necati Gokgoz tarafından evlerinin bahcesine gomuldu.
'BABAM OLDU BU KADAR UZULMEDİM'Kopeğini tasmasıyla birlikte gomduğunu soyleyen Necati Gokgoz, yaşananları gozyaşları icerisinde anlattı. Buyuk uzuntu duyduğunu ifade eden Gokgoz, "Kopeğimle sabah yuruyuşe cıktık. Gezdik, dolaştık eve geldik. Yemeğini verdim. Evin yanından ayrılmış. Komşunun kumesine girmiş. Komşu da yumurta yediği icin kopeğimi vurmuş. Bize o gerekceyi sundu. O adamın vicdanı rahat mı bilmiyorum ama benim hic değil. Cok uzucu ve kotu bir olay, Allah kimsenin başına vermesin. Gereken yerlere başvurduk, polis geldi goturduler. Ama kopeğim geri gelmedi, gelmeyecek de. Cok guzel bir kopekti. Kimseyi rahatsız etmezdi, oyun oynamayı cok severdi. Vicdanım kaldırmıyor, ağlamaktan başka hicbir şey yapamıyorum. Cok kotuyum. Evladım gibiydi, aileden bir parcaydı. 1.5 senedir bakıyorum. Ama bir vicdansız vurdu. Bu yapılana insanlık diyemeyiz. Boyle insanların serbest kalmamasını isterim. Bugun hayvana kurşun sıkan yarın cocuklara da sıkabilir. Bir mezarı olsun istedim. Babam oldu bu kadar uzulmedim" dedi.'BENİ VURMUŞLAR GİBİ AĞLADIM'Necati Gokgoz'un 13 yaşındaki oğlu Hasan Gokgoz ise 'Onu değil beni vurdular' diyerek, "Paşa sabah babamla yuruyuşe cıktı. Yuruyuşten sonra geldi ve dolaşmaya gitti. Ben arabanın icini duzeltiyordum. Vurulduğunu gorunce yanına koştum. Babama seslendim. Paşa'nın yanına gittiğimde can cekişiyordu. Cok ağladım onu o halde gorunce. Beni vurmuşlar gibi ağladım. Ailemizden biri olmuştu artık. Yemeyip ona yediriyorduk. Cok guzel bir kopekti, zarar vermezdi, ısırmazdı. İcim acıyor, yanıyor. O kopeği vurmaları beni vurmaları demek. Bir yumurta icin hayvan vurulmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mehmet İNAN