Okulun atolyesinde elektrikli motosiklet yaptı
4,5 saatte şarj oluyor, 32 kilometreye kadar menzili var
SAMSUN - Samsun19 Mayıs Ballıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik bolumu oğretmeni kendi tasarımı ile elektrikli motosiklet yaptı.

Elektrik bolumu oğretmeni Serdar Bahadır tarafından okulun atolyesinde kısıtlı imkanlarla ortaya cıkartılan elektrikli motosiklet tasarımı ile ilgi odağı oldu. Meraklı oğretmenler tarafından okul bahcesinde yapılan deneme suruşlerinde ilginc goruntulere sahne oldu.
"Patent başvurusunu yaptık"
Elektrik bolumu oğretmeni Serdar Bahadır, "Bu tasarımı bilgisayar programından hazırlayarak yaptım. Gecmişten beri bunu yapmak icin motosiklet tutkusu vardı. Bu tutkumu kendi elektrikciliğimi birleştirerek boyle bir şey ortaya cıkarttım. Kendi urunumun olması beni mutlu ediyor. Tasarımı tamamen bana ait. Sıfırdan tasarladık. İnsan boyutuna kadar, konfor ve rahatlığı olması icin tasarımları, olcumleri, uretimi de hepsi tamamıyla bana ait. Elde metal bukerek, elektrik aksamını yaparak, pil temini yaparak yaptık. 17.4 amperlik 48 voltluk lityum pil kullandım. Bu da cok hızlı bir şekilde şarj olmasını sağlıyor. 4 bucuk saatte şarj oluyor. 32 kilometreye kadar menzili var. Saatte 60 kilometre hız yapıyor. Patent başvurusunu yaptık. Aynı zamanda da Milli Eğitim Bakanlımızın başlattığı bir kampanyayla beraber okulumuzun adına 'Skad' motor altında bir marka başvurusu yaptık. Ayrıca bizim adımıza motorun patent başvurusunu yaptık" dedi.
Okul Muduru Harun Ustabaşı ise, "Boyle bir ortaya cıkmışsa, dışarıdan baktığımızda atolyemizde cok şeylerin var olduğu intibası uyanabilir ama cok dar imkanlarla boyle bir motoru ortaya cıkartabildik. Eğer imkanlarımız biraz daha fazla olursa, guzel bir takım aletlere sahip olursak daha cok guzel urunler ortaya cıkartacağımıza eminim. Cunku arkadaşlarım ileriye donuk duşunceleri yeni, hedefleri guzel ve cok guzel şeyler yapacağına inanıyorum" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET ŞUKRU ULUCAY