Bursa'da tavuklarının kumesinden yumurtaları calınan adam, yumurtaları calan yavru kopeği pompalı tufekle vurarak oldurdu. Kopeğin sahibi genc cocuk ise gozyaşlarına hakim olamadı.
Olay, sabah saatlerinde merkez Nilufer ilcesi Yolcatı mahallesinde meydana geldi. İddiaya gore tavuk kumesinde yumurtaları bulunan bir adam yumurtalarının calındığını fark etti. Sonrasında yumurtaları yan komşusunun yavru kopeğinin caldığını fark eden adam kopeği pompalı tufekle ateş ederek oldurdu.

Silah seslerini duyan Necati Gokgoz ve oğlu kopeğinin yanına gittiklerinde Paşa ismini verdikleri yavru kopeklerinin olduğunu gordu. Kopeği vuran R.Ş.'ye sitem eden Gokgoz ve oğlu gozyaşlarına hakim olamadı.
Ailenin şikayeti uzerine, Bursa Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğune bağlı Cevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Buro Amirliği ekipleri, R.Ş'yi gozaltına alarak Organize Sanayi Polis Merkezine goturdu. Kopeği korkutmak icin yere doğru ateş ettiğini one suren ve hakkında yasal işlem başlatılan R.Ş'nin kullandığı av tufeğinin ruhsatsız olduğu oğrenildi.
Kopeğinin hic kimseye zararının olmadığını ve bir yumurta icin oldurulduğunu belirten Gokgoz, "Kendim yemedim yedirdim. Ona ozel sut aldım, mama aldım. Kimseye zararı olmazdı. Ailemiz icin cok değerliydi. Gecen sene hastalandı, iyileşmesi icin 1000 lira masraf ettim. Benim icin cocuklarımdan daha değerliydi. Ona ozel ciğer alıp yediriyordum. Bu komşuluğa sığar mı? Yapılacak bir iş mi? İnsanlığa, vicdana sığar mı? Ağzı yok, dili soylemez. Boyle vicdansızlık olur mu? Sabah birlikte yuruyuşe cıktık, gezdik. Geldim evde yemek verdim. Bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Kimseyi ısırmadı, kimseyi kovalamadı. Sucu sadece gezmek."diye konuştu.
Sonrasında Gokgoz ailesi hayatını kaybeden paşa isimli kopeklerini bahcede kazdıkları mezara gomdu. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı