İşitme engelli adama cadde ortasında feci dayak kamerada
Adana'da işitme engelli Cem İncesoy, sokak ortasında kimliği belirsiz saldırgan tarafından dovuldu, burnu kırıldı, kolu catladı
Ağabey Emin İncesoy:
"Saldırganın yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz"
Anne Meryem İncesoy:
"Oğlumu oyle gorunce, yığıldım kaldım"
"O saldırgan Allah'ından bulsun"
ADANA - Adana'da işitme engelli Cem İncesoy, tatlı alıp evine donduğu sırada caddede kimliği belirsiz bir kişi tarafından tekme tokat dovuldu. Cevrede bulunan bir iş yerinde calışanlar tarafından kurtarılan adam hastaneye kaldırılırken saldırgan da olay yerinden kactı. Olay anı guvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Edinilen bilgiye gore olay, pazartesi gunu akşam 18.40'da merkez Cukurova ilcesine bağlı Şehitler Bulvarı uzerinde meydana geldi. İddiaya gore, işitme engelli 46 yaşındaki Cem İncesoy evinden tatlı almak icin bulvar uzerindeki tatlıcıya gitti. Tatlıyı alıp evine donduğu sırada kimliği belirsiz bir kişi once İncesoy'un arkasından vurarak yere duşurdu ardından da yumruk ve tekmelerle engelli adamı yolun ortasında feci şekilde dovdu.
Bu sırada bulvar uzerindeki bir iş yerinde calışanlar Cem İncesoy'u kurtarıp durumu polise haber verdi. Saldırgan ise engelli adamı dovdukten sonra olay yerinden kactı. Saldırı anı ise bir iş yerinin guvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Burnu kırılan ve sol kolu catlayan Cem İncesoy, ambulansla Seyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
"Saldırganın cezalandırılmasını istiyoruz"
Polis şimdi her yerde kacan saldırganı ararken Cem İncesoy'un ağabeyi Emin İncesoy (50), İHA muhabirine yaptığı acıklamada, "Biz olayı kamera goruntulerinden izledik ve kardeşim yolda yururken yan taraftan birisi gelerek kardeşimi yere yatırıp dovuyor. Orada olayı goren calışanlar ayırmak icin mudahale ediyor. Bu dayakta kardeşimin burnu kırılıyor, kolunda catlak meydana geliyor. Biz kardeşimizi hastaneye kaldırıp darp raporu aldık ardından da şikayetci olduk. O saldırganın yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Şahsı daha once hic gormedik ve tanımıyoruz" diye konuştu.
"Demirspor forması giymişti ona mı gıcık gitti"
Emin İncesoy, etraftaki gorgu tanıklarından aldığı bilgide saldırganın kardeşini doverken kufur ettiğini belirterek, "kardeşim işitme engelli, aynı zamanda da konuşamıyor. Su, cay bile diyemiyor. Dudak hareketi yapamıyor. Şahıs benim kardeşimin kufur ettiğini soylemiş ama iftira oda. Olay gunu kardeşimin uzerinde Adana Demirspor forması vardı ona mı gıcık gitti diye duşunuyoruz. Biz saldırganın bulunup cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Allah'ından bulsun"
Cem İncesoy'un birlikte yaşadığı annesi 74 yaşındaki Meryem İncesoy ise oğlunun olay gunu halini gorduğunde şaşırdığını soyleyerek, "Ben oğlumu oyle gorunce şaşırdım. Cok fenaydı, kanlar icindeydi her tarafı. Biz evde yatıyor zannettik onu kimseye bir şey demeden tatlı almaya cıkmış gitmiş. Ben cıktığını da gormedim. Şaşırdım ben oğlumu oyle gorunce, yığıldım kaldım. Şikayetciyim o kişiden. Sağır ve dilsiz engelli oğlumu boyle dovmuş. Allah'ından bulsun" dedi.
Cem İncesoy ise işaret diliyle nasıl dayak yediğini ve canının yandığını anlattı.
Ote yandan guvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan goruntulerde engelli adamın yere duşup dayak yemesi ardından da iş yerinde calışan kişilerin kavgaya mudahale etmesi yer alıyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / UMUTCAN İŞLEDİCİ