TRABZON'un Beypınar yayla yolunda genişletme calışmasına engel olmasına rağmen kesilmeye kıyılamayan asırlık gurgen ağacı, korumaya alındı. Beton dokulen yolun ortasında kalan ağacın iki yonune de trafik uyarı levhaları konuldu.
Trabzon'un Duzkoy ve Vakfıkebir ilce sınırlarındaki Beypınar yayla yolunda, iki ilce belediyeleri tarafından yol genişletme ve altyapı calışması başlatıldı. Yayla yolundaki asırlık gurgen ağacı, yol genişletme guzergahındaki calışmaya engel oluşturunca kesilmesi gundeme geldi. Belediye calışanları durumu, ilgililere bildirdi. Belediye yetkilileri, asırlık ağacın kesilmesine razı gelmeyince farklı bir cozum bulundu. Alt tarafına ilave odenekle duvar orulen ve dolgu yapılan yol genişletildi, ortada kalan ağac da kesilmekten kurtarıldı. Bolgede surdurulen calışmalar tamamlanırken, 8 kilometre cift şeridine beton dokulen yolun ortasında kalan asırlık ağac, cevresi boş bırakılıp, koruma altına alındı. Ağacın iki yonune de trafik uyarı levhaları konuldu. Yolun ortasındaki ağacı goren kimileri şaşkınlığını gizleyemezken, kimileri de poz verip anı fotoğrafı cektiriyor.
'GERCEKTEN COK GUZEL OLDU'Ağacın kesilmeden korunmasına sevinen cevre sakinlerinden Ali Kandemir, "Yol yapılırken koylu bu ağacı kestirmedi. Asırlık bir ağac bu. Yola beton dokulduğu halde yine ağacı kesmeyerek, yolun ortasında bıraktılar. Gercekten cok guzel oldu" dedi.'DOĞAYA SAYGI DUYULDU'
Yusuf Karadeniz de, "Yolda genişletme calışması yapıldı ve cift şeride beton dokuldu, asırlık ağac ise ara yerde kaldı. Ağacın kesilmemesi insanların doğaya ne kadar saygılı olduklarını bir kez daha gostermiş oldu. Guzel oldu, Ağacın omru de herhalde yuz yılın uzerinde. Asırlık ağacın kesilmemesi icin bu yorede yaşayan insanlar da mucadele etti. Yoldan gelip gecen insanlar, ağacın yanında hatıra fotoğrafı cektiriyor" diye konuştu.'BİR SAĞINDAN BİR SOLUNDAN GECİYORUM'Bolgede yaşayan Yasin Guney ise, "Kırk yaşındayım, bu ağacı kucukluğumden beri biliyorum. Her sene geliyorum, ağacın bir sağından bir solundan geciyorum. Allah razı olsun yetkililerden. Ağacı kesmeyip, yolun ortasında bıraktılar. Ağacla beton arasına toprak dokulup, cim ekilirse doğayla baş başa kalır, daha bir guzel olur" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İnan KALYONCU