Muğla'nın Datca ilcesinde rekortmen yuzucu R. Vural Tandoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 97'inci yılı anısına 29 kilometrelik "Cumhuriyet Yuzuşu" etkinliğini 12 saat 35 dakikada tamamladı. Tandoğan, Palamutbuku mevkiinden yuzmeye başladı, 12 saat 35 dakika sonra Kumluk Plajı'ndan kıyıya cıktı.
Dunyanın bircok noktasında uzun sureli yuzuşler gercekleştiren ve rekorlar elde eden maraton yuzucusu R. Vural Tandoğan, Datca Kaymakamlığı, Belediye ve Genclik Spor İlce Mudurluğu'nun katkıları ile 29 kilometrelik Cumhuriyet Yuzuşu'nu gercekleştirdi. Tandoğan, Cumhuriyet'in 97'inci yılı anısına gercekleştirdiği, Palamutbuku mevkiinden başladığı 12 saat 35 dakikalık denizde yuzme etkinliğini başarı ile tamamlayıp, Kumluk Plajı'ndan kıyıya cıktı. Elinde Ataturk resimli Turk bayrağı ile kıyıda kendisini bekleyenleri selamlayan Tandoğan'a cicek ve gunun anısına ceşitli hediyeler takdim edildi.
Attığı her kulacın Cumhuriyet'in yaşını oluşturmasını soyleyen Datca Belediye Başkanı Gursel Ucar, "Attığın kulac kadar Cumhuriyetimiz uzun yaşasın" diye konuştu.
Tandoğan'ın kendileri icin gurur kaynağı olduğunu belirten Genclik Spor İlce Muduru Reşit Sinan, "Palamutbuku'nden buraya kadar 29 kilometre yuzmuştur. Kendisini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Rekortmen yuzucu Tandoğan ise, "Bugune kadar yuzduğum en anlamlı yuzme maratonuydu. Belediye başkanımızın, kaymakamımızın, spor mudurumuzun desteği olmasa bu olmazdı. Tabi bunu kendim başarmadım, bu bir ekip işi. Teknedeki arkadaşlarım ile antrenorum ile ekip olarak başardık" acıklamasında bulundu. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı