Kahramanmaraş'ta dukkan komşuları tarafından telefon bankacılığı şifreleri calınan cift, internet uzerinden 116 bin lira dolandırıldı.
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilcesinde Ummuhani Goktaş (37), 1 yıl once kuruyemişci dukkanı actı. Birkac ay sonra da dukkanlarının yanına gozlemeci acıldı. Gozlemecilik ile uğraşan kadının kocası Okkeş K. dukkan komşuları Harun Goktaş (46) ile arkadaşlık kurdu.
İddiaya gore, Ummuhani Goktaş'ın bir donem işlettiği şekerlemeci dukkanından komşuları olan Okkeş K. ile Erdem Ş., bir şekilde ciftin internet bankacılığı şifresini ele gecirdi. Ciftin banka hesaplarına giren 2 kişi, ilk once iletişim numaralarını kendi cep telefonu numaraları ile guncellerken, ardından kredi başvurusunda bulundu. 3 ayrı bankadan toplam 116 bin lira kredi ceken Okkeş K. ile Erdem Ş., daha sonra bu paraları farklı hesaplara aktardı.
Goktaş cifti, Okkeş K. ve Erdem Ş. ile goruştukten sonra şupheliler iddiaya gore odeyeceklerini soyledikleri krediyi odemediler. Harun ve Ummuhani Goktaş cifti avukatları Hacı Ali Akbaba aracılığıyla savcılığa suc duyurusunda bulundu. Kocasının tekstil fabrikasında calıştığını ve cekilen krediyi odeyemeyeceklerini ifade eden Ummuhani Goktaş, yetkililerden yardım istedi.
Ummuhani Goktaş, "Bir kuruyemişci dukkanı actım ve yanıma da bir bazlama-gozleme işi yapan dukkan acıldı. Onun eşi de gelirdi yanımıza ve haliyle esnafsınız o sana sen ona, kahvaltı yaparsın, cay icersin bunlar bizimle muhatap olmaya calıştı. Bu kocamın telefonlarını alıyordu eline ve şurasını duzenleyeyim derken adımıza bankalardan kredi cekmiş. Bizi 116 bin lira dolandırdı. Hem eşimin hem de benim adıma krediler cekilmiş. Bayramdan once durumu savcılığa başvurmuştum, siber suclara iletildiğini soylediler. Bendeki ses kayıtlarını da verdim ve haber bekliyoruz. Eşim 12 saat calışıyor 4 bin lira maaşı var ancak bu ay 11 bin lira odememiz var ne yapacağımızı bilmiyoruz. 5 tane cocuğum var benim onların rızkını yediler" diye konuştu.
Ciftin avukatı Hacı Ali Akbaba ise, "Muvekkilim dukkan komşuları tarafından dolandırılmıştır. Kendilerine guvenmişlerdir ve bahane ile telefonları alınmıştır. Ancak şupheliler muvekkilimin internet bankacılığına girerek bir takım işlemler yapmışlardır. Yine muvekkilimin internet bankacılığı uzerinden telefon numaralarını değiştirip kendi numaralarını guncellemişlerdir ve bununla da krediye başvurmuşlardır. Kendi telefonlarına gelen onay kodları ile kredileri cekmişler ve başka hesaplara aktarmışlardır. Biz bu durumda Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suc duyurusunda bulunduk. Dosyamız şu anda İl Emniyet Mudurluğu Siber Suclar Burosunda soruşturma aşamasındadır" ifadelerini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı