- Berde'deki roketli saldırıda yaralanan siviller korku dolu anları anlattı
"Duşer duşmez bir adam hayatını kaybetti"
BAKU - Ermenistan ordusunun Berde kentinde sivillere hedef alarak gercekleştirdiği ve 1'i cocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralı sayısı 13'e yukseldi. Kent merkezindeki hastaneye kaldırılan yaralılar, yaşadıkları korku dakikaları İhlas Haber Ajansı'na anlattı.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ krizinde Azerbaycanlı sivillere yonelik saldırıları devam ediyor. Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Berde kentine saatler once gercekleştirdiği roketli saldırıda 1'i cocuk 4 sivil hayatını kaybederken, yaralı sayısı 13'e yukseldi. Saldırıda yaralanarak kent merkezinde hastaneye kaldırılanlar arasında 3'u cocuk 9 sivilin olduğu ifade edildi. Roketler, Karayusuflu koyunde 3 farklı noktada 8 eve isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bolgede 8 evde maddi hasar meydana gelirken, Karayusuflu koyunun cephe hattına 30 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.
"Duşer duşmez bir adam hayatını kaybetti"
Saldırı yaralanarak hastaneye kaldırılan Almaz Aliyeva, "Torunumla birlikte bahcedeydim, bir anda bir gurultu duydum. Komşumuzun bahcesine duştu. Duşer duşmez bir adam hayatını kaybetti. Ben de yere duştum, şarapnel parcaları ayağıma isabet etti. Şu anda ağrı kesiciler sayesinde durabiliyorum" dedi.
"Koyumuzde askeri birlik veya askeri us yok ama bize saldırdılar"
Roketli saldırıda dizinden yaralanan Elnure Kerimova ise, "Akrabamla birlikte oturuyorduk. Aniden bir ses geldi. Ama başka bir yere duştuğunu sandık. Aniden uzerimize duştu. Annem, babam, herkes evdeydi. Evdekilere bir şey olmadı ama bizim ayaklarımıza bir şarapnel parcaları isabet etti. Akrabamızın cocuğunun ayağına isabet etti ve ameliyata aldılar. Bizim koyumuz cephe hattından cok uzakta. Koyumuzde askeri birlik veya askeri us yok ama bize saldırdılar" ifadelerini kullandı.
"Yaralıların 3'u cocuk, 9'u ise yetişkin"
Ermenilerin roketli saldırısı sonrasında hastaneye yaralı halde 13 kişinin geldiğini vurgulayan Doktor Adalet Suleymanov, "Yaralılardan birkac tanesini ameliyata aldık ve şarapnel parcaları cıkardık. Gelen yaralılardan birinin durumu ağırdı. Yaralının baş kısmında kırıklar ve ağır travma tespit edildi. İlk yardım yapıldıktan sonra gerekli bolume aktarıldı. Yaralıların 3'u cocuk, 9 kişi ise yetişkindi. Vucutlarının bircok yerinde şarapnel parcaları cıkardık. Hastaların tedavileri devam ediyor" şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KAMİL NADİRLİ