182 milyondan fazla satarak dunyanın en cok satan oyunu unvanını kazanan Minecraft, tek başınıza vakit gecirmek ve eğlenmek icin harika bir oyun. Tabii tek başınıza değil de, arkadaşlarınız ile oynarsanız daha da eğlenceli hale geliyor. Ancak arkadaşlarınızla beraber oynamak icin bir Minecraft Server ihtiyacınız bulunuyor.
Sizler icin Hamachi Minecraft Server (Sunucu) nasıl kurulur konusuna değindik ve detaylı adımlarla anlattık. Dosyalarını bilgisayarınızdan silesiye kadar oynamaya devam edebileceğiniz Minecraft Server sahibi olmak icin aşağıdaki adımları eksiksiz uygulamanız yeterli.
[h=2]Minecraft Server kurulumu:[/h] Adım #1: Sanal ağ icin Hamachi indirin ve kurun, Adım #2: Oyun sunucunuz icin Minecraft Server dosyasını indirin, Adım #3: Minecraft Server dosyanızın bulunacağı yeni bir klasor oluşturun, Adım #4: Minecraft Server dosyasını oluşturduğunuz klasore aktarın. Sunucunuzun ve Minecraft’ın hata vermemesi icin, en son surumde Java ve Minecraft bulundurun. Adım #5: Minecraft Server dosyasının bulunduğu klasorde yeni bir not defteri dosyası acın. Adım #6: Not defterinin icerisine aşağıdaki kodu yazın: java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar nogui ​​Adım #7: Metin belgesini "baslat.bat" adı ile farklı kaydedin. Yeni metin belgesi dosyasını silebilirsiniz. ​​Adım #8: "baslat.bat" dosyasına cift tıklayıp calıştırın, yeni dosyalar gelecek, Adım #9: “eula.txt” dosyasını acıp, “eula=false” yazan kısmı eula=true yapın, uzerine kaydedin (CTRL+S), Adım #10: Minecraft Server dosyasını calıştırın, Adım #11: Hamachi’ye kayıt olun ve yeni bir ağ oluşturun, Adım #12: Minecraft sunucunuzun sanal ağı tanıması icin Hamachi IP adresinizi “server.properties” dosyasına ekleyin, Adım #13: Artık hazırsınız. Sunucu dosyasını ve Minecraft’ı acarak giriş yapın. [h=2]Adım #1: Sanal ağ icin Hamachi indirin ve kurun.[/h]
Minecraft sunucunuzu arkadaşlarınızla oynanabilir hale getirmek icin bir sanal ağa ihtiyacınız var. Hamachi ile bir sanal ağa sahip olabilirsiniz. Hamachi indirmek icin internet tarayıcınıza https://www.vpn.net/ adresini girin ve ardından “Download Now” butonuna basın. istediğiniz dili secin ve “Install” butonuna basın. Kurulum hedef klasorunu secin ve yuklemeyi bitirin.
[h=2]Adım #2: Oyun sunucunuz icin Minecraft Server dosyasını indirin.[/h]
Hamachi ile sanal ağ oluşturma işlemine sonlarda devam edeceğiz. Oncelikle oyun sunucunuzu oluşturabilmek icin Minecraft Server dosyasına ihtiyacınız bulunuyor. Bunun icin buradan Minecraft Server dosyasını indirin. “Download minecraft_server.x.x.x.jar” kısmına tıklayarak indirebilirsiniz.
[h=2]Adım #3: Minecraft Server dosyanızın bulunacağı yeni bir klasor oluşturun.[/h]
Oyun dosyalarına erişebilmek ve duzenlemeler yapabilmek icin bir yeni klasor oluşturun. Aksi takdirde Minecraft Server dosyasını calıştırdığınızda, bulunduğu yere sunucu dosyalarını cıkaracaktır. Sunucu dosyalarınızı duzenli tutabilmek icin yeni bir sunucu klasoru oluşturun.
[h=2]Adım #4: Minecraft Server dosyasını oluşturduğunuz klasore aktarın.[/h]
Sunucu dosyalarını duzenli tutabilmek amaclı oluşturduğunuz yeni klasore Minecraft Server dosyasını aktarın. Boylece Minecraft Server dosyasını actığınızda, oyun dosyalarını aktardığınız klasor icine cıkaracaktır. İndirdiğiniz sunucu dosyası en son surum olduğu icin, Minecraft’ın en son surumunde calışacaktır. Eğer eski surumlerde denerseniz sunucunuza giriş yapamazsınız.
[h=2]Adım #5, #6, #7, #8, #9: Minecraft Server dosyasının bulunduğu klasorde yeni bir not defteri dosyası acın.[/h]
Minecraft Server dosyasını calıştırmadan once yeni bir not defteri acın. Not defteri icine “java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar nogui” kodunu tırnaksız bicimde girin. Bu kod sizin Minecraft sunucunuza verdiğiniz RAM değerini belirtmektedir. Ardından Dosya bolumunden Farklı Kaydet’e tıklayın ve baslat.bat ismiyle kaydedin. Daha sonra not defterini silip baslat.bat dosyasına tıklayın.
Onunuze 5 adet dosya gelecek. Sunucu dosyalarının tamamını alabilmek icin “eula.txt” dosyasını acıp, “eula=false” yazan kısmı “eula=true” yapın. Ardından CTRL+S kombinasyonunu uygulayarak veya Dosya kısmından Kaydet’e basarak eula.txt dosyasını kaydedin.

[h=2]Adım #10: Minecraft Server dosyasını calıştırın.[/h]
Minecraft sunucusu kullanım koşullarını “eula.txt” dosyasını duzenleyerek kabul ettiğinize gore hazırsınız. Tekrardan Minecraft Server dosyasını calıştırın ve dosyaların cıkarılmasını bekleyin. “Done (xx.xxx s) ! For help, type “help” mesajını gordukten sonra Minecraft Server dosyasını kapatın.
[h=2]Adım #11: Hamachi’ye kayıt olun ve yeni bir ağ oluşturun.[/h]
Hamachi’yi actıktan sonra “Gucu ac” duğmesine tıklayın. Kayıt olma ekranından kayıt olmanız gerekmektedir. Hesabınız olmadan Hamachi kullanamazsınız. Mail adresinizi ve şifrenizi belirleyerek kayıt olun.

Kayıt olduktan sonra ana kısımdan veya Ağ sekmesinden “Yeni bir ağ oluştur” butonuna tıklayın.

Ağ kimliği: Minecraft sunucunuzun ismini belirleyin. Şifre: Herkesin ağınıza katılamaması icin şifre belirleyin. Ardından şifrenizi doğrulayın ve onayla butonuna basın. Bu işlemlerin ardından sanal ağınız oluşmuş bulunmaktadır. Daha onceden kurmuş olduğunuz Minecraft Server dosyalarının bulunduğu klasorde birkac duzenlemenin ardından oynamaya hazır olacaksınız.
[h=2]Adım #12: Minecraft sunucunuzun sanal ağı tanıması icin Hamachi IP adresinizi “server.properties” dosyasına ekleyin.[/h]
Hamachi penceresinin ust kısmındaki IP adresine sağ tıklayın ve IPv4 adreslerini kopyala kısmına basın. Ardından Minecraft Server dosyalarınızın bulunduğu klasoru acıp “server.properties” dosyasına tıklayın. Eğer “server.properties” dosyasını acamıyorsanız, dosyanın ismini “serverproperties” şeklinde duzenleyin ve metin duzenleyici ile acın. Dosya icinden “server-ip” kısmını bulun ve kopyaladığınız IPv4 adresini yapıştırın. Ardından dosyayı kaydedin ve kapatın.

[h=2]Adım #13: Artık hazırsınız. Sunucu dosyasını ve Minecraft’ı acarak giriş yapın.[/h] Artık bir Minecraft Server sahibisiniz. Kendi sunucunuza arkadaşlarınızın girebilmesi icin yapmanız gerekenler cok basit. Arkadaşlarınızın Ağ kısmından Mevcut bir ağa katıl butonuna basması gerekmekte.

Ağ kimliği: Sunucunuzu oluşturken verdiğiniz isim (bknz: webteknomc43) Parola: Sunucunuza verdiğiniz şifre (bknz: 9534) Arkadaşlarınız Hamachi ağınıza bağlandıktan sonra Minecraft Server dosyanızı calıştırın ve Minecraft’ı acın. Coklu oyunculu kısmına girerek Hamachi IPv4 adresinizle hem arkadaşlarınız, hem siz giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, Minecraft Server dosyasını kapattığınız anda sunucunuz kapanır.
Sizler icin adım adım Minecraft sunucusu oluşturma işlemlerini derledik. 9 adımda Minecraft Server sahibi olmak bir hayli kolay. Arkadaşlarınızla keyfini cıkarmak ve eğlenmek icin tek yapmanız gereken 9 adımı eksiksiz uygulamak.