UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki ikinci macında yarın deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak Paris Saint-Germain'in teknik direktoru Thomas Tuchel, Turkiye Ligi şampiyonunu yenerek, grupta durumları icin guven kazanmak istediklerini soyledi.
Teknik Direktor Thomas Tuchel ve oyunculardan Presnel Kimpembe, macın oynanacağı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulundu.
Tuchel, gruptaki ilk macta sahalarında Manchester United'a kaybetmelerinin kendileri icin hayal kırıklığı olduğunu belirterek, "Gecen hafta ligde kazandık, gosterdikleri iyi performans icin oyuncularıma teşekkur ediyorum. Her zaman heyecanlıyız, moralimiz yuksek. Grupta ikinci macı oynayacağız, henuz puanımız yok. Manchester macı umarım bize yapılmış son uyarı olur. Turkiye Ligi şampiyonu karşısında, bu sağlam takım karşısında kazanarak kendimize olan guvenimizi ispatlamak istiyoruz. Manchester yenilgisine rağmen biz buraya neler yapabileceğimizi gostermek icin geldik." ifadelerini kullandı.
Alman teknik adam, "Sportif direktor Leonardo ile aranızda bir gerginlik var mı? Kovulma tehlikesi hissediyor musunuz?" sorusuna ise, "Hayır kendimi tehlikede hissetmiyorum. Bir antrenor hicbir zaman sonuclardan korkmamalı. Biz takımımızı hazırlamaya devam edeceğiz, bunun dışındaki konular beni ilgilendirmiyor." yanıtını verdi.
Thomas Tuchel, "Turkiye ve Fransa arasındaki gerginlik sizi endişelendiriyor mu?" sorusunu ise şoyle yanıtladı:
"Acıkcası bu konuda pek bir şey duymadım. İnsanların hep birlikte uyum icinde yaşayamıyor olması beni uzdu ama endişelendiğimi soyleyemem. Spor ve siyaset arasında bir ilişki olduğunu duşunmuyorum. Bu konular bizi ilgilendirmiyor. Oyuncularımla bu konuyu konuşmadım. Bunu bugun ve yarın duşuneceğim. Belki takımla boyle bir konuşma yapabiliriz. Cunku biz sadece spor insanları değiliz. Hepimiz bu dunyada yaşıyoruz. Zor bir atmosfer var. Bu konuyu duşuneceğiz ama kesinlikle ana konsantrasyonumuz işin spor kısmında olacak. Şampiyonlar Ligi'nde yolumuza devam ediyoruz. Yarın Şampiyonlar Ligi'nde başarılar elde edeceğimizi kanıtlamak istiyoruz."
Presnel Kimpembe: "Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"
Fransız futbolcu Presnel Kimpembe ise her macta daha iyi bir performans gostermek icin calıştıklarını soyledi.
Manchester United yenilgisinin kendileri icin uzucu olduğunu aktaran Kimpembe, "Ben de daha iyi bir performans sergileyebilirdim. Ben her zaman cok calışıp daha iyi performans sergilemeye calışacağım. Eleştiriler her zaman olacaktır. Pandemi nedeniyle hepimiz zorlu bir surecten gectik. 22 Haziran'da antrenmanlara tekrar başladık. Salgın sureci kimse icin iyi olmadı. Ligimiz durdu, 3-4 ay evimizde kaldık, hemen ardından Şampiyonlar Ligi macları oynadık ve milli takıma gittik. Futbola geri donduğumuz icin mutluyuz. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Kimpembe, "Turkiye ile Fransa arasındaki diplomatik kriz sizi nasıl etkiliyor?" sorusuna ise, "Hayır bizi hic etkilemedi. Bizler bir futbolcuyuz, bu macı oynamamıza UEFA izin verdi, dolayısıyla işimize odaklanıyoruz. Siyasi konular bizim işimiz değil. Hicbir gerginlik hissetmedik." yanıtını verdi.
Kimpembe son olarak ise kaptanlığın kendisine verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Paris Saint-Germain, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gercekleştirdiği son idmanla Medipol Başakşehir karşılaşmasının hazırlıklarını tamamladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hilmi Sever