Niğde'de, "Gezen Sinema Tırı" ile acık havada cocuklar icin "Rafadan Tayfa", yetişkinler icin "Turkler Geliyor" filmlerinin gosterimi yapıldı.
Kultur ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Mudurluğu iş birliğiyle başta cocuklar olmak uzere herkesi ucretsiz sinemayla buluşturmayı hedefleyen "Gezen Sinema Tırı" İlhanlı Mahallesi'nde gosterime başladı.
Acık havada, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına dikkat edilen etkinlikte, cocuklar icin "Rafadan Tayfa Gobeklitepe" yetişkinler icin "Turkler Geliyor" filmlerinin gosterimi yapıldı.
Cizgi film izlemeye gelen Efe Yıldırım, AA muhabirine, acık havada, cizgi film izlemenin cok guzel bir duygu olduğunu soyledi.
Elif Sena Cınar ise acık havada ilk defa film izlediğini belirterek "Acık havada cizgi film izlemek hic bu kadar keyifli olmamıştı. Ozellikle pandemi surecinde cok iyi oldu. Herkese teşekkur ederim." dedi.
Etkinlik kapsamında 28 Ekim'de Nar Mahallesi Şehit Serdal Guneş İmam Hatip Lisesinde "Can Dostlar" ve "Cınar Ağacı", 29 Ekim'de Omer Halisdemir Meydanı'nda "Doru" ve "Canakkale Yolun Sonu", 30 Ekim'de Selcuk Mahallesi Binevler Camisi parkı onunde "Rafadan Tayfa" ve "Bana Masal Anlatma", 31 Ekim'de Efendibey Mahallesi Gazi İlkoğretim Okulunda "Can Dostlar" ve "Kardeşim Benim 2", 1 Kasım'da ise Ozbelde Şehit Gokhan Altınalana Ortaokulunda "Doru" ve "Dağ 2" filmlerinin gosterimi yapılacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdullah Ozkul