Unlu sanatcı Sertap Erener, Bodrum'da eline aldığı poşetlerle cop topladı. Sahil boyunca cop toplayan Erener, "Burada herkesin bıraktığı pisliği toplamaya calışıyorum. Bu cok buyuk bir ayıptır. Utanıyorum insan olmaktan" diyerek isyan etti.
Unlu sanatcı Sertap Erener ve Yonca Evcimik, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ve Cevre Koruma Kontrol Mudurluğu, Miss Gibi 1 Bodrum grup uyeleri ile birlikte Gumbet sahilinde yapılan cevre temizliğine katıldı. Erener ve Evcimik ellerine aldıkları cop poşetleriyle sahildeki copleri teker teker topladı. Sertap Erener sahilde yaptığı temizlikte gorduğu copler karşısında şoke oldu. Sinirlenen Erener ellerine taktığı eldivenlerle Gumbet sahilini temizledi. Yerdeki izmaritlerden, ay cekirdeği kabuklarına kadar bulduğu butun copleri toplayan Erener, insan olmaktan utandığını soyledi. Yonca Evcimik ise sahil boyunca yerde gorduğu tum copleri eksiksiz toplayarak cevreyi temiz tutmanın bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Gurup uyelerinin ve unlu sanatcıların yanı sıra Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz'da cop topladı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Bodrum'un bin 392 belediye icerisinde cop cıkarma sıralamasında 52'nci sırada olduğuna aktararak, "Tum Yarımada'da bu cıkan copu toplamaya yonelik 350 emekcimiz gece gunduz calışıyor. Bizimle beraber hareket eden en onemli inisiyatiflerden Miss Gibi 1 Bodrum Grubu da bize cok ciddi katkılar sunuyor. Cok onemli misafirlerimiz var. Sertab Erener ile Yonca Evcimik de bu ekibe katılarak bizleri gururlandırdı. Dun Bodrum'da 410 ton civarında cop cıktı. Bunun matematiğini ortaya koyduğumuzda yaklaşık 400 bin nufus hala Bodrum'da. Gecen sene 320 ton civarındaydı. 350 personelimiz 24 saat esasına gore sahada ama takdir edersiniz ki ne kadar sahada olursak olalım 5 metrede bir nobetci koyamadığımız icin burada halka ciddi bir duyarlılık duşuyor." dedi.
"İNSAN OLMAKTAN UTANIYORUM"
Erener, "Herkesin bıraktığı pisliği topluyorum" diyerek actı ağzını yumdu gozunu. Unlu sanatcı insanların değişmesi gerektiğini ifade ederek "Temizlik yapmamız şartta tabi ki de. Bu cevrenin bu halle gelmesi ile ilgili ciddi problemlerimiz var. İnsan dediğin bu kadar pis ve sorumsuz olamaz. Utanıyorum insan olmamızdan. Cunku hayvanlar bile kendi pisliklerini topluyorlar, uzerini kapatıyorlar. Biz onu bile yapmıyoruz. Bu cok buyuk bir ayıptır. Bu ayıp icin yaptırımlar gerekiyor. Biz toplarız ama burası yarın yine aynı boyle copluk olacak. Bu yaptırımlarda devlet eliyle olması lazım. Tek başımızı sivil toplumlarla birlikte uralar temizlenir ama insanların bilinclenmesi icin gereken her şey kucuk yaşta aileden başlayıp doğayı nasıl korumalıyız, dunya nasıl kirleniyor, onlara nasıl bir dunya bırakmalıyız tadından dersler gerekiyor. Bu Turkiye icin değil dunya icin gecerli. Para burada cok buyuk bir etken dunyayı kirletmemizde, herkesin cebine girecek para cok daha onemli. Bir tek dunya var, burası copluk değil, burada gelip geciciyiz. Biz misafiriz bu dunyada. Buranın sahibi değiliz kavramını insan denilen şeyin anlaması gerekiyor. Bunları doğru yapamazsak, yaptırım uygulayamazsak bizden hic bir şey olmaz. Ben cok umutlu değilim ama gonulluyum geldim burada herkesin bıraktığı pisliği toplamaya calışıyorum" diye konuştu.
"EĞİTİMSİZ İNSANLAR YAPMIŞ BUNLARI"
Yonca Evcimik ise artık tamamen Bodrumlu olduğunu ifade ederek "Bol miktarda ay cekirdeği topladım. Sigara izmariti topladım. Naylon atık topladım. Şu ana kadar bu atıklardan bolca vardı onları topladım. Cop atmayı şoyle duşunuyorum ben. Eğitimsiz insanların bunu yaptığını duşunuyorum. Eğitimli bir insanın boyle bir şey yapacağını duşunmuyorum. Doğaya saygılı insanlarında bunu yapacağını duşunmuyorum. Ben şahsen biri yere tukurse bile koşup arkasından bardon bir şeyinizi duşurdunuz diyorum. Bu noktaya geldim artık. Hep birlikte bunu yapmamız lazım ki bunu oğretelim." ifadelerini kullandı.
(İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı