Dunyanın en buyuk cevrimici film ve dizi yayın servislerinden Netflix, Ubisoft’un belki de en populer oyun serisi olan Assassin's Creed’in bir uyarlama yapımla Netflix Orijinal kutuphanesinde yerini alacağını resmen duyurdu.
Castlevania, Cuphead, iki Resident Evil yapımı ve The Witcher ile oyun uyarlamalara verdiği onemi daha onceden zaten gostermiş olan Netflix, Assassin's Creed yapımı hakkında detaylı bilgiler paylaşmamış olsa da yayınladığı kısa tanıtım videosuyla duyuruyu resmen gercekleştirmiş oldu.
[h=2]Netflix'in Assassin's Creed dizisi icin yayınladığı tanıtım videosu[/h] Assassin's Creed oldukca uzun bir oyun serisi olduğu ve farklı zamanları konu edindiği icin yapımın hangi Assassin's Creed oyununu ya da donemini referans alacağını şu an icin kestirmek zor ancak tanıtım videosunda yer alan gorselleri, Ezio uclemesinin referans alınacağı ihtimalini guclendiriyor.
2009'da Assassin's Creed 2 ile başlayan ucleme, 2010’da yayınlanan Assassin's Creed: Brotherhood ve 2011’de yayınlanan Assassin's Creed: Revelations ile devam etmişti. Videoda yer alan sesler ise direkt olarak Jesper Kyd’nin Assassin’s Creed 2’deki resmi muziklerinden Ezio’s Family’i işaret ediyor.
Ubisoft Film & Television'dan Jason Altman, konuyla ilgili olarak yaptığı acıklamada, “Netflix ile bir Assassin's Creed dizisi geliştirecek olmaktan heyecan duyuyoruz ve Assassin's Creed evreninde bir sonraki destanı yazmayı dort gozle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Netflix Orijinal Dizileri Başkan Yardımcısı Peter Friedlander ise, “Ubisoft ile ortak olmaktan ve Assassin's Creed'in cok sevilen zengin, cok katmanlı hikayesini (dizi olarak) hayata gecirmekten heyecan duyuyoruz.” ifadeleriyle epic serinin Netflix’e gelecek olmasından duyduğu mutluluğu aktardı.