Tayland'da muhalefet partisinden milletvekili Wisarn Techatheerawat, Tayland Başbakanı Prayut Can-oca'nın ulkedeki protestoları onemsememekle suclayarak, palamentoda kursuye cıkarak, bıcakla kolunu kesti. O anlar an be an kaydedildi.
Tayland meclisinde hareketli saatler yaşandı. Tayland'da muhalefet partisindeki milletvekili Wisarn Techatheerawat, Tayland Başbakanı Prayut Can-oca'nın, hukumet karşıtı gosterileri onemsememesine tepki gosterdi. Mecliste konuşma yaptığı sırasında ceketini cıkaran ve gomleğinin kollarını sıyıran Techatheerawat, cebinden cıkardığı bıcakla kolunu kesti.
KARARLILIĞIMI BAŞBAKANA GOSTERMEK İCİN KAN AKITTIM
Parlamentonun bir anda sessizliğe burunduğu ifade edilirken, Techatheerawat eylemi gercekleştirdiği sırada "Bu soruna bir cozum duşunemiyorum, cocukların kanının dokulmesini istemiyorum. Kararlılığımı Başbakan Prayut Can-oca'ya gostermek icin kanımı akıtmak istiyorum" dedi.
TAYLAND'DA HUKUMET KARŞITI PROTESTOLAR
Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un bir suredir Almanya'da yaşaması ulkede protestoların başlamasına neden oldu. Sokaklara dokulen protestocular, Kral'ın ulkeyi Almanya'dan yonettiği gerekcesiyle eylemlerini surduruyor. Gostericiler, Bangkok'ta Almanya Buyukelcilik binası onunde okudukları bildiride, Kral Vajiralongkorn'un siyasi calışmalarını Almanya'da surdurup surdurmediğinin soruşturulmasını istemişti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı