80’lilerden sonra kalmadı o pırlanta adamlar; nesilleri tukendi, bir şeyler oldu... Kendilerini kaybettiler, bir daha geri gelemediler. Devir değişti, hepsi yıprandı. Asimile ettiler guzelim adamları.
Bilmiyorum hic fark ettiniz mi ama kime sorsanız bir ilişki kuramadığından ve uzun suredir buna hazır olamadığından bahsediyor. Bu kadar cok ilişki isteyen ve birbirini arayan insan varken, neredeyse hicbirinin birbirini bulamıyor olması sizce de garip değil mi? Peki, yanlış tam olarak nerede? Kendimizi tanımıyor olabilir miydik? Ne istediğimizi bilmiyoruz mesela. Halbuki herkes kendi kapısının onunu netleştirse...
İnsanların ilişkilere inancları kalmadıkca, birbirlerine de saygısı kalmadı. İlk gunden sevgili olunabiliyor, ikinci gun kimse kimsenin umurunda olmayabiliyor mesela. One night standlerin bile bir anlamı kalmadı. Bundan birkac sene oncesini sorsaydınız, insanlar birbirini kandırmanın, ununu yaymanın, bolgesini işaretlemenin peşindeydi derdim. Bugun durum biraz daha farklı. İnsanlar o kadar yorulmuş ki, deneyip, sonunu getirmeden geri cekiliyorlar sadece...
Durum boyleyken bir adamın hayat enerjisi, bircok şeyi acıklamaya yetiyor.
E ben o pırlantayı buldum; ama emin olamıyorum... Ya bu kale de fethedilmişse?
Muhtemelen fethedilmiştir canım. Yukarıda soylediklerimden sonra akıllı bir kadın, oyle bir adamı ortada bırakır mı dersin? Ama gozunden kacma ihtimalini ve adamın ısrarla hayatının kadınını bekleme ihtimalini konuya dahil edersek, hala bir umut var!
Peki, kim bunlar?
Vakti bol olan adam ya cok avaredir ya da sevgilisi yoktur. Ustelik sosyal hayatı arkadaşlarla mac izleyip bira icmeye kadar inmişse yazık olur ona. ‘Sevgili arıyorum’ sinyalleri veriyor en acilinden.
Bilgin ve tecrubeli adam hep en cekici ama aynı zamanda da en sakıncalısıdır. İşini bilen erkek, kabul edelim ki bize guven vermiyor. Biraz tokezleyecek ki sevimli olsun ve dolap ceviremeyeceğine inanalım. Bu yuzden kadınlar bu kadar baskın, bu kadar dırdırcı, yeri geldi mi işkenceci... İlk buluşmada bir adam beni tutup bir yere goturuyor ve bunu yaparken bana hic sormuyor, onun yerine zevklerimi anlamaya calışıyorsa cok etkilenirim. Ama hicbir zaman emin olamam. Zeki adam, flortoz adamdır. Bilgeliğinin tum faydalarını, sosyal hayatında kullanır. Cok işlevlidir, bilmem anlatabiliyor muyum?
Dunyadan haberi olmayan adamın muhtemelen daha onceleri sizden bile haberi yoktu. Muhtemelen olduğu yerde siz onu fark edip, yine ilişki surecini de siz başlatmışsınızdır. Ama şanslısınız. Eğer aradığınız adam tam olarak bu nitelikteyse, endişelenmeyin. Sonsuza kadar sizin olabilir...
Ser verip, sır vermeyen adam ya icine kapanıktır ya da cok kurnaz. Bunu anlamanın pratik bir yolu yok uzgunum. Sabrınız varsa uğraşın derim. Ama karışık bir adamı cozmek, genel olarak kadınları anlamaktan daha zordur, onu bilirim. İcine kapanıksa, zaafları ve tutkuları vardır muhtemelen. Ve eski sevgilinin gazabına uğradığından kapılarını aralamaya cekiniyordur. Aralamak ne kelime! Zincirlerle kapattığı kapının arkasından, dışardaki dunyayı anlamaya ve kendisini nelerin beklediğini oğrenmeye calışıyordur. Kendi icinde bu kadar celişkili olan bir adamla uğraşmak, on parmak marifetten daha fazlasını ister. Demem o ki, zaman geciyor, yaşınız geliyor. Bu yaşta; karakteri sarsılan, hayatı alt ust olan bir adamla uğraşmak, fırsatcı bir adamla birlikte olmaktan daha fazla zarar verir. Cunku ne yaptığının cok da farkında değildir. Bugun sizinle yaşayacağı bir ilişkinin nasıl olacağını duşunurken, yarın başka biriyle randevuya cıkabilir.
Normal adam kaldıysa alın onu. Kafanız fazla karışmadan, ilk randevuda hunerleriniz bir kısmının ucundan koklatın. Gizemli olmak, karşındakinin ustune duşmemek hala gecerliliğini koruyan onemli bir taktiktir. Duz olun, yavaş olun. Boylelikle gelişmelerin nasıl hızlanacağını goreceksiniz. Başka biriyle goruşuyorsa da muhtemelen sizi tercih edecektir.
Demem o ki; ikinci kadının var olduğunu bilmek her zaman mumkun değil. Karşınızdaki adamın tavrı ve tutumu her anlama geliyor olabilir. Bu nedenle sizin onceliğiniz, kendiniz olsun. Artısıyla eksisiyle olduğunuz yerde durun. Bu zamanda size gelen adam, sizin duruşunuzdan etkilenerek gelsin, tamamdır.
Derya Guzel