Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aydem Enerji'nin sahibi olduğu guneş paneli ve Turkiye'nin ilk yerli guneş hucresi yatırımı olan Parla Solar'ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında bakana bilgi veren Aydem Enerji Yonetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, panel ve hucre uretiminin yanı sıra kurulum hizmetleriyle guneş sektorunde entegre fabrika olarak calışan Parla Solar'ın yenilenebilir enerjide yerli sanayi zincirinin oluşturulmasını ve Turkiye ekonomisine sağladığı katkıyı artırmayı hedeflediğini belirtti.
26 Ekim tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Denizli programı kapsamında Parla Solar'a ziyarette bulundu. Aydem Enerji Yonetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı ve Parla Solar Genel Muduru Mehmet Gokay Ustun'un ev sahipliğinde gercekleşen ziyarete, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekilleri Ahmet Yıldız, Cahit Ozkan, Nilgun Ok ve Şahin Tin, Denizli Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katılım gosterdi.
Uretim bandını gezen Bakan Varank, "Turkiye yerli guneş enerjisi yatırımlarıyla daha iyi seviyelere gelecektir. Hep birlikte bunun icin calışıyoruz" dedi.
Soz konusu ziyaret kapsamında bilgi veren Aydem Enerji Yonetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Parla Solar'ın ulke ekonomisine sağladığı katma değeri artırmak uzere Ar-Ge temelli yenilikci yatırımlarla yenilenebilir enerji alanında calışmalarına devam edeceklerini belirtti.
Entegre uretim anlayışı
Aydem Enerji catısı altında guneş paneli ve 2018 yılında ulkemizin ilk yerli guneş hucresini ureten Parla Solar, Turkiye'nin enerjisi icin calışmalarına devam ediyor. Ulkemizde fotovoltaik temelli guneş enerjisi santrali alanında ekipman ve ihtiyacların geliştirilmesini, dış pazarlara ihrac edilmesi icin gerekli altyapının oluşturulmasını amaclayan Parla Solar, hem panel ve hucre uretimi hem de kurulum hizmetleriyle guneş sektorunde entegre bir fabrika şeklinde calışıyor.
Yerli sanayi zincirinin cok onemli halkalarından biri olan Parla Solar, 130 MW uretim kapasitesi ile yıllık 200 bin MWh elektrik uretimi sağlıyor. Aydem Enerji catısı altında faaliyet gosteren şirket, ulkemizde enerji sektorunun yerli ve milli teknolojilerle buyuyerek bolgede liderlik rolu ustlenmesi icin kritik bir oneme sahip. - DENİZLİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı