
Tekirdağ'da yeni tip koronavirusu (Kovid-19) yenen 52 yaşındaki akademisyen Prof. Dr. Fatih Konukcu, eşi ile hastalık surecini cok zor atlattıklarını belirterek, "Geceleri kan ter icerisinde kalkıyorsunuz, yorgun ve bitkinsiniz" dedi.
Tekirdağ Namık Kemal Universitesi Ziraat Fakultesi Biyosistem Muhendisliği Arazi ve Su Kaynakları Bolumu Oğretim Uyesi Konukcu, Karaman'daki aile ziyaretinden donuşte eşi ve kendisinde ateş, halsizlik ve yorgunluk belirtileri cıkınca yaptırdığı testte Kovid-19'a yakalandıklarını oğrendi.
Karaman'daki yakınlarının da testlerinin pozitif cıktığını aktaran Konukcu, hastalık surecini evde gecirdi.
Hastalığın gecmesi ve belirtilerin azalması icin uzun sure evde kalan, bu sure zarfında bilimden, işlerinden ve oğrencilerinden uzak kalmanın uzuntusunu duyan Konukcu, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.
"Vucudumuz kırgın ve ateşler icerisinde kaldık"
Konukcu, pozitif olduklarını oğrendikleri gunden sonra belirtilerin gittikce arttığını soyledi.
Bir sure sonra koku ve tat alma hislerini kaybettiklerini ifade eden Konukcu, hastalığın seyrini şoyle anlattı:
"Vucudumuz kırgın ve ateşler icerisinde kaldık. İlerleyen donemlerde koku almama ve değişik koku almaya başladık ve iştahımız tamamen kesildi. Yerimizden kalkıp lavaboya gitmek bile cok yoruyordu. Cok hırpalandık. Normal bir grip gibi deniyor ama grip cok kısa suruyor, bu hastalık uzun surdu. 15 gune kadar hastalığın belirtileri ve ağır semptomları devam etti. Geceleri kan ter icerisinde kalkıyorsunuz, yorgun ve bitkinsiniz. Yoğun bakıma gitmedik, hastanede entube olmadık fakat gercekten cok ağır gecirdiğimiz bir hastalıktı."
"35-40 gunluk sure gecmişti"
Konukcu, hastalık sonucu vefat edenlerin haberlerini gorduklerinde kendilerinin de aynı akıbete uğrayacakları endişesini yaşadıklarını belirtti.
Eşinin kendisine nazaran daha hafif atlatmasına rağmen onun da zor gunler gecirdiğinin altını cizen Konukcu, "Başlangıctan itibaren belirtilerimiz artık yavaş yavaş ortadan kalktı dediğimizde 35-40 gunluk sure gecmişti." dedi.
Konukcu, rutin mesaisine alışmış bir bilim insanı icin 40 gun evde kalmanın da psikolojik etkisini taşıdığını ifade etti.
"Bilimde yapmanız gereken iş var ama o vakti hastalık icin ayırmış oluyorsunuz"
Konukcu, hastalık surecinde faaliyetlerini ertelemek zorunda kaldıklarını ve bu durumun diğer kurumlara da sıkıntı yarattığını kaydetti.
Hastalık surecinin kendisini uzduğune değinen Korukcu, "İnsanın ailesi en değerlisidir ve ailesine vakit ayırması gerekir. Yeri geldiği zaman bir gun bile ailenize vakit ayıramıyorsunuz. Bilimde yapmanız gereken iş var ama o vakti hastalık icin ayırmış oluyorsunuz ve 40 gun uzak kalıyorsunuz. Bu bizi uzdu ve işimizden de geri bıraktı." diye konuştu.
Konukcu, vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını tavsiye etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı