Super Lig'in 6. haftasında oynadığı İttifak Holding Konyaspor macında sezonun ilk uc puanını alan Gaziantep Futbol Kulubunde, galibiyet serisi hedefleniyor.
Gaziantep FK Başkanı Mehmet Buyukekşi, yaptığı yazılı acıklamada, Konyaspor karşısında alınan galibiyetin, takım ruhuna buyuk etkisi olacağını ifade etti.
Super Lig'in ilk beş haftası sonunda galip gelememenin futbolcular uzerinde bir baskı oluşturduğunu ifade eden Buyukekşi, şunları kaydetti:
"Takımımızdan ve teknik heyetimizden beklentilerimizin herkes farkında. Gercekten guclu bir ekibe sahibiz ve ligde iyi sonuclar almayı hak ediyoruz. İlk beş haftada sadece Galatasaray'a karşı kaybettik ancak bircok karşılaşmada da galibiyeti şanssız şekilde kacırdık. Konyaspor macı oncesi takımımız galibiyet hasretine son vermek icin iyi bir calışma sureci gecirdi ancak ister istemez kazanamamanın vermiş olduğu baskıyla da başa cıkmak zorundalardı. Ama hepsi uzerine duşen gorevi yaptı ve bu stresi de yenmeyi başardık. Bundan sonra daha oz guvenli bir takım izleyeceğimize inanıyorum."
Sezon başında yapılan takviyelerle guclu bir kadro kurduklarının altını cizen Mehmet Buyukekşi, gecen sezonu iyi bir noktada bitirdikten sonra bu sene daha da başarılı olmak istediklerini belirtti.
"Ben galibiyet serisi yakalayacağımıza gonulden inanıyorum"
Ligde son 5 macta kaybetmediklerini hatırlatan Buyukekşi, "Ligde oynadığımız son beş karşılaşmayı kaybetmemek elbette onemli bir istatistik ancak yeni bir galibiyet serisi yakalamamamız icin de hicbir sebep bulunmuyor. Konyaspor karşısında aldığımız galibiyetin ardından, daha moralli ve daha rahat bir şekilde Genclerbirliği deplasmanına gideceğiz. İnşallah bu karşılaşmada da hem teknik heyetimiz hem de futbolcular var gucleriyle mucadele ederek Gaziantep'e uc puanla donmenin mutluluğunu yaşatacaklardır. Ben galibiyet serisi yakalayacağımıza gonulden inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Buyukekşi, Genclerbirliği macının kendileri icin buyuk onem arz ettiğini vurgulayarak, "Konyaspor macıyla birlikte uzerimizdeki stresi yenmeyi başardık. Bu skorun daha anlamlı olabilmesi adına Genclerbirliği macında da puanlar hedefliyoruz. Bu doğrultuda hem teknik direktorumuz Sumudica'ya, ekibine ve tum futbolcularımıza guveniyoruz. Dostluğun esas değerler alındığı ve fair-play cercevesinde bir karşılaşma olmasını diliyorum. Bu karşılaşmayı da kazanarak ust sıralara doğru yukselmeye devam edeceğiz." acıklamasında bulundu.
"Tum taraftarlarımıza teşekkur ediyorum"
Bu sezon ilk kez localara belirli kapasitede taraftar alınmasıyla karşılaşmaların daha mucadeleci bir ortamda gececeğine inandığını ifade eden Buyukekşi, şoyle devam etti:
"Pandemi sureciyle birlikte taraftarlarımızın desteğinden bir sure uzak kalmak zorunda kalmıştık. Gercekten onlar bizler icin cok değerli ve her zaman gucumuze guc katıyorlar. Konyaspor karşılaşmasında onların sesini duymak, yanlarımızda olduklarını bilmek bile bizi mutlu etti. Umut ediyorum ki ulkemiz ve dunya bu sureci en kısa surede atlatmayı başaracaktır. Dolu stadyumlar onunde karşılaşma oynamak futbolu herkes icin daha anlamlı kılıyor. Gerek dualarıyla, gerekse de stadyuma gelerek bizlere destek olan tum taraftarlarımıza teşekkur ediyorum. Onları mutlu edebilmek adına iyi skorlar almaya devam edeceğiz."
Mehmet Buyukekşi ayrıca, Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yonetim ve İcra Kurulu Uyesi Hamit Altıntop'un hem maclarını izlediğini hem de kendilerini ziyaret ettiğini aktararak, "Bundan sonraki surecte de Turk futbolu adına Gaziantep Futbol Kulubu olarak uzerimize duşeni yapmaya her zaman hazırız." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fevzi Kemal Karagoz