UŞAK'ta yaşayan Fatma Yıldız (45), yuzde 50 zihinsel engelli kızı Merve Tilbe Demirel'in (25) A.C. tarafından kacırıldığını ileri surdu. Yıldız, kızının kandırılarak evlendirileceğini soyledi.
Uşak'ta yaşayan yuzde 50 zihinsel engelli Merve Tilbe Demirel, 3 ay once engelli kadrosundan yararlanarak devlet memuru oldu. Demirel, perşembe gunu oğle yemeği icin annesi Fatma Yıldız'la birlikte yaşadığı eve gitti. İşe tekrar donmek uzere evden cıkan Demirel, iddiaya gore bir sure once tanıştığı A.C. tarafından kacırıldı. İş cıkışı evine gelmeyen kızından haber alamayan Fatma Yıldız, polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulundu. Demirel, aynı gece A.C. ile birlikte bulundu. A.C. gozaltına alınırken, annesinin yanına donmek istemediğini soyleyen Demirel ise kadın sığınma evine yerleştirildi. Ertesi gun A.C. serbest bırakılırken, Demirel ise yerleştirildiği yerden ayrıldı.
ANNENİN FERYADIFatma Yıldız, zihinsel engelli kızının tehdit edilip evlendirileceğini ileri surdu. Kızının hayatından endişe duyduğunu anlatan Yıldız, "Yuzde 50 zihinsel engelli kızımı A.C. isimli kişi kacırdı. Butun adli mercilere başvurmama rağmen yaşı buyuk olduğu gerekcesiyle savcılık dilekcemi kabul etmedi. Kızımın evlenmesinde bir engel olmadığı soyleniyor. Evladımın canı tehlikede, kızımın şu an ne durumda olduğunu bilmiyorum. Polis zihinsel engelli kızımın ifadesini alıp serbest bırakıyor. Kızımın kandırılarak nikah yapmasına engel olmak istiyorum. Bir anneye yardım edin, kızımın hayatını kurtaralım" dedi.Kızının tek başına hayatını surduremediğini belirten Yıldız, "Kızım engelli kadrosundan devlet memurluğu yapıyor. Oğle yemeği icin eve geldi işe donerken kacırıldı. Kızım 25 yaşında olmasına rağmen yuzde 50 zihinsel engelli. Tek başına hayatını surduremiyor. Savcılık kızımın yaşının 25 olması nedeniyle evlenmesine karışamayacaklarını soyleyip dilekcemi kabul etmedi. Şu an hicbir şey yapamıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Semih ERSOZLER