İngilizce dil eğitimi veren, 6 kıtada 30'dan fazla okul ile faaliyetlerde bulunan Eurocentres, Turkiye'deki ilk eğitim kurumunu İstanbul'da actı. Uzmanlar Turkiye'de her yıl ceşitli yaş gruplarından 250 bin kişinin toplamda 300 milyon TL uzerinde harcama yaparak İngilizce oğrenmeye calıştığını belirtiyor. Birleşik Krallık'ta faaliyet gosteren İngilizce dil eğitim kurumlarının uye olduğu English UK'nin 2019 yılı faaliyet raporuna gore de İngilizce dil eğitiminde İngiltere'yi tercih eden ulkeler sıralamasında Turkiye 7. sırada yer alıyor.Uzmanlar İngilizce oğrenme surecinde ezbere dayalı mufredat benimseme, kur bazlı eğitim gibi pek cok hatanın yapıldığına dikkat cekiyor.
Avrupa'nın ilk dil okulu olduğu belirtilen Eurocentres Global Language Learning (Eurocentres) de Turkiye pazarına girdi. 6 kıtada 30'dan fazla okul ile dil eğitimi alanında faaliyetlerde bulunan Eurocentres, ilk eğitim kurumunu İstanbul Bakırkoy'de actı.
"KUR BAZLI EĞİTİM, GELİŞİMİN VE MOTİVASYONUNUN ONUNDEKİ EN BUYUK PROBLEM"
Turkiye'deki yabancı dil eğitimlerinde gozlemledikleri problemlerin başında gramere dayalı ve kaynak kitap ile sınırlandırılmış eğitim modelinin geldiğini ifade eden Eurocentres Turkiye'nin Eğitim Direktoru Funda Astarlıoğlu, "Oğrenciler, gelişim icin kullanılan kaynak kitap icerisine sıkışıyor, gramere dayalı mufredatlar ezbere zorluyor. Kur bazlı eğitim ise oğrencilerin gelişiminin ve motivasyonunun onundeki en buyuk problem. Oysa 21'inci yuzyılın eğitim metodolojisinde ise bireyselleştirilmiş ve interaktif eğitim var. Dunya genelinde uygulanan kabul gormuş eğitim metodları ise tum kaynaklardan harmanlanan saat ve performans bazlı eğitim ile bireyselleştirilmiş ve teknoloji ile desteklenmiş bir eğitimin kapılarını oğrencilerine acıyor. Bu da yurt dışında dil eğitiminin daha cazip hale gelmesine sebep oluyor." dedi.
"YABANCI DİL EĞİTİMİNDE HER BİREYİN OĞRENME ŞEKLİ FARKLIDIR"
Pandemi surecinin yurt dışı eğitime erişimi oldukca masraflı ve zor hale getirdiğini belirten Astarlıoğlu, "Dunyanın mucadele ettiği koronavirus pandemisi, pek cok temel ihtiyac gibi eğitimde de insanları kolay erişilebilir kaynaklara yonlendirdi. Avrupa'nın ilk dil okulu Eurocentres olarak bizler de İngilizce dil eğitimindeki tum tecrubemizi olduğu gibi Turkiye'ye taşıdık ve hangi seviyede olursa olsun tum oğrencilerin uretim becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Aktivite bazlı eğitim sistemimiz sayesinde merkeze oğrencileri alıyor ve yabancı dil oğrenimi icin cok onemli olan guven becerisini kazanmalarına olanak tanınıyoruz. Ayrıca, İngilizce eğitim sisteminde tek bir kitaba bağlı kalmayan eğitim sistemimizde, yabancı dil eğitiminde her bireyin farklı oğrenme şekillerine sahip olduğu gerceğinden hareketle, birden fazla kaynak kullanılıyor. Cunku biliyoruz ki yabancı dil eğitiminde her bireyin oğrenme şekli farklıdır." diye konuştu.
Turkiye'de coğu dil kursunda kullanılan eğitim programlarında seviyelerin onceden belirlenmiş saatler ile kur programlarına donuşturulerek oğrenciye paket halinde sunulmasının yanlış olduğunu belirten Funda Astarlıoğlu, "Tıpkı ozel derslerde olduğu gibi oğrencilerin bir seviyede ne kadar sure gecirecekleri, bireysel performanslarına bağlı olarak değerlendirilmeli. Bizler de bu bilincle cıktığımız yolda farklı amac ve hedeflere sahip bireylerin dil gelişimine en verimli katkıyı sunmak icin calışıyoruz." şeklinde konuştu.
- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı