İnegol ilcesi Akhisar Mahallesi'nde oturan Oktay Garip, 31 Mart Mahalli İdareler Secimleri'nde muhtar secildi. 1060 mahalleli Bursa'nın en genc muhtarı olan Oktay Garip, 13 bin 500 kişinin yaşadığı mahalleye, genc yaşta hizmet etmekten mutluluk duyduğunu soyledi.
[h=3]"GENC OLDUĞUMUZ İCİN VATANDAŞLAR ŞAŞIRIYOR"[/h]Muhtar olduğu mahallede doğup buyuduğunu belirten Oktay Garip, "2019'daki yerel secimlerde mahalleme muhtar olarak secildim. Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda elimden geleni yapmaya gayret gosteriyorum. Genc olduğumuz icin vatandaşlar şaşırıyorlar. Hatta bazen kimliği gostermek zorunda da kalabiliyorum. Bursa'da en genc muhtar benim. 22 yaşındayım. Turkiye'nin de en genc muhtarları arasında olduğumu biliyorum" dedi.
[h=3]"BİR AMCA MUHTAR OLDUĞUMA İHTİMAL VERMEMİŞTİ"[/h]Bir anısını anlatan Garip, "Bir amcamız bir gun yanıma geldi ve bana babamı sordu. Ben de 'Babam evde' dedim. O da 'İmzalanacak belgem vardı' dedi. Ben de, 'Getir ben imzalayayım' dedim. Muhtarın ben olduğuma ihtimal vermemişti. Sonrasında kimliğimi gorunce şaşırdı ve bana cok genc olduğumu soyledi. Boyle bir anım oldu" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yavuz YILMAZ