TUNCELİ'de, yaklaşık 20 yıldır resim cizen Murat Ozan (43), sonbaharın gelmesiyle birlikte renk cumbuşune donen Munzur Vadisi'ni tuvale işliyor.
Tunceli'de sonbaharın gelmesiyle Munzur Vadisi Milli Parkı, seyrine doyumsuz manzara oluşturdu. Ortaokul oğretmeninin teşviği dışında resim alanında hicbir eğitim almayan ve kentte yaklaşık 20 yıldır sokak ressamlığı yapan Murat Ozan, boyasını ve fırcalarını alarak sonbaharın renklerinin yoğun olduğu Munzur Vadisi Milli Parkı'nı resmediyor. Hem doğada gezip stres attığını hem de gorduğunu tuvallerinde olumsuzleştirdiğini soyleyen Ozan, yuksek rakımlı dağ yamaclarında gun boyunca cizim yaptığını anlattı.
'TUNCELİ'NİN MUHTEŞEM DOĞAL GUZELLİKLERİ BİR RESSAM İCİN YETERLİ'Munzur Nehri ve dağların dışında, tuz ihtiyaclarını karşılamak icin patika yollardan vadi tabanına inen yaban kecilerini de tuvaline yansıttığını belirten Ozan, "Ortaokul yıllarında resim cizmeye başladım. Lise yıllarımda resim oğretmenimden heveslendim. Kendi geliştirme yeteneğimle birleştirerek yıllarca resimler cizerek zaman gecirdim. Tunceli'nin muhteşem doğal guzellikleri bir ressam icin yeterli. Golge, ışık, renkler, dağlar, ağaclar ve Munzur nehri cok guzel malzeme oluyor insana. Doğada resim yaparken golgeyi ve ışığı takip ediyorum. Doğada her şey daha nettir. Doğanın icinde oldukca doğa sanat atolyesi oluyor ve tabiatta cizilen resmin kalitesi daha iyi oluyor. Şu ana kadar yaptığım tabloların sayısı 100'e ulaşmıştır. İnsanların cizdiğim eserlere ilgisi guzel" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Serhat Ozan YILDIRIM