ANTALYA'da, kaybolduktan 10 gun sonra otomobilinin bagajında cesedi bulunan Cezayirli iş insanı Mohammed Mekki'yi (44) olduren kiracısı Rus Vladimir Saharabarin (19) ile Cezayirli Muhammed Ali Lalemeke (25) hakkındaki iddianame, Antalya 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, "Maktule toplam 17 bıcak darbesi vurulmuştur. Şupheliler cesedi gommek icin once Doşemealtı ormanlık alanına goturmuştur. Ancak şupheliler gomme işleminden vazgecerek, tekrar bagajdaki cesetle birlikte aracı cinayeti işledikleri yere bırakmışlardı" denildi.
Antalya'da emlak işi yapan Cezayirli Mohammed Mekki, Kurban Bayramı'nın son gunu olan 3 Ağustos'ta saat 22.30 sıralarında otomobiliyle ortadan kayboldu. Eşinden haber alamayan Sarah Deramchi Mekki (31), 4 yaşındaki kızıyla birlikte adliyeye giderek, kayıp başvurusunda bulundu. Sarah Deramchi Mekki savcılığa, eşi Mohammed Mekki'nin evden, kiracıları Vladimir Saharabarin ve Muhammed Ali Lalemeke'den kirayı almak icin cıktığını ancak geri donmediğini anlattı. Bunun uzerine başlatılan soruşturmada, kiracıların yaşadığı dairenin olduğu sitenin guvenlik kameraları incelendi. Goruntulerde, Mekki'nin 2 kiracısıyla birlikte siteden cıkıp, otomobiline bindiği goruldu. Emlak zengini olduğu oğrenilen Mekki, kaybolduktan 10 gun sonra, evine 2 kilometre uzaklıkta tek edilmiş halde olan 07 MA 8918 plakalı otomobilinin bagajında olu bulundu.
KİRACILARI TUTUKLANDIMekki'nin oldurulduğunun ortaya cıkması uzerine Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro Amirliği ekipleri, ozel ekip kurarak bolgedeki 150 guvenlik kamerasını incelemeye aldı. Ozel ekip, birlikte otomobile bindikleri belirlenen Mekki'nin kiracıları Rus vatandaşı Vladimir Saharabarin ile Cezayirli Muhammed Ali Lalemeke'yi gozaltına aldı. Vladimir Saharabarin poliste susma hakkını kullanarak ifade vermezken, Muhammed Ali Lalemeke sucunu itiraf etti. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki şupheli tutuklandı.'BICAĞI 5 KEZ SOKUP CIKARDIM'Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Sucları Soruşturma Burosu'nun hazırladığı iddianame, Antalya 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Cumhuriyet Savcısı Haki Celiker imzalı iddianamede, cinayet şuphelilerinin ifadelerine yer verildi. Muhammed Ali Lalemeke, ifadesinde Vlamimir Sharabar'ın liseden arkadaşı olduğunu belirterek, şunları soyledi: "Aynı apartta, 2 bin TL olan kirayı birlikte oduyoruz. Apart sahibi olan Muhammed Mekki'yi ikinci kez olay gunu gordum. Odamızın kliması su akıtıyordu. Daire sahibi ertesi gun biz evde yokken gelip klimaya bakmış. 10-15 dakika sonra da biz geldik. Klima icin teknik servisin geleceğini soyledi. Muhammed Mekki, daire icin vermemiz gereken 200 TL aidat parasını Vladimir Sharabarin'den istedi. Vladimir parayı ATM'den cekebileceğini soyleyerek, bankamatiğe kadar bizi goturmesini rica etti. Muhammed Mekki bizi aracına aldı. Ben aracın sağ on koltuğuna oturdum. Vladimir Sharabarin arka koltuğa oturdu. Bir sure sonra cep telefonum caldı. Acmak isterken telefonum aractan duştu. Muhammed Mekki aracı durdurdu ve geri geri geldi. Telefonun bir parcasını bulup bana verdi. O esnada bana alaylı ve argolu bir şekilde 'Telefonu nasıl duşurursun?' dedi. Muhammed Mekki arac hareket etmeden once kapıyı sert kapatmama tepki gosterdi. Sozlu tartıştık. Bana vurmaya calıştı. Ancak vuramadı. Ben de kendimi savunmak icin cebimden acılır- kapanır bıcağı cıkardım. Once bıcağı sağ karın bolgesine batırdım. Bıcağı arka arkaya, sanırım 5 kez alt govde kısmına sokup cıkardım. Muhammed Mekki 5 dakika boyunca benimle mucadele etmeye calıştı ancak nefessiz kalıp yığıldı, elleri yana duştu. Vladimir Sharabarin ben adamı bıcaklarken herhangi bir mudahalede bulunmadı."Cesedi, ondeki iki koltuk ile arka koltuk arasına cenin pozisyonunda yatırdığını kaydeden Lalemeke, "Vladimir'in kullandığı aracla Doşemealtı ormanlık alana gittik. Burada yarım saat kadar ne yapacağımızı duşunduk. Sonra maktulun cesedini Vladimir ile birlikte bagaja koyduk. Uzerine de aracta bulunan carşafı orttuk. Sonrasında aracla geri donerek son bulunduğu noktaya park ettik. Ben oturduğumuz cevrede cok kopek olmasından dolayı korktuğum icin yanımda bıcak taşıyordum" dedi.'SUC ALETİ BICAĞI DIŞARI ATTI'Vladimir Sharabarin ise aidat icin ATM'ye gitmek uzere Muhammet Mekki'nin otomobiline bindiklerini belirterek, "Benim sağ bacağımda spazma yol acan hastalık olduğu icin arka koltuğa oturdum. Muhammet Ali de onde sağ koltuğa oturdu. 600-700 metre kadar gittik. Arac durdu. Ben once neden durduğunu anlayamadım. Meğerse Muhammed Ali telefonunu duşurmuş. Mohammed Mekki ile Muhammed Ali aractan indiler ve tekrar bindiler. Sonrasında aralarında tartışma cıktı. Birden adamdan 'Şşşt' şeklinde bir ses duydum. Kafamı cevirmemle beraber Muhammed Ali'nin maktulu bıcakladığını gordum. İki koltuk arasından uzanarak onları ayırmaya calıştım. Ancak Muhammed Ali, maktulu bıcaklamaya devam etti. Sonrasında Muhammed Ali, Mohammed Mekki'yi arka koltuğa cekti. Kullandığım aracla once Doşemealtı ormanlık alana gittik. Muhammed Ali burada cesedi tek başına bagaja koydu. Sonrasında Sarısu'ya geri donduk. Donerken de Muhammed Ali suc aleti bıcağı dışarı attı. Ardından kıyafetlerimizi değiştirdik. Ben olayı polise anlatmak istedim ancak Muhammed Ali anlatmamız halinde Turk vatandaşı olamayacağımı ve ailemizin zarar goreceğini soyledi" dedi.'KASTEN OLDURME SUCU'NU İŞLEMİŞLERCumhuriyet Savcısı Haki Celiker, iki şuphelinin ATM'den aidat odemek uzere cıktıkları sırada yolda tespit edilemeyen nedenle şuphelilerin maktulu bıcakladıklarını belirterek, "Şupheliler olayda maktulun aracını kullanmışlardır. Şupheli Muhammed Ali Lalemeke defalarca maktule bıcakla vururken, direnmeye calışan maktulun kolunu diğer şupheli tutmuştur. Maktule toplam 17 adet bıcak darbesi vurulmuştur. Şupheliler cesedi gommek icin once Doşemealtı ormanlık alanına goturmuştur. Hatta sanıklar bu işlem icin kazma ve kurek satın almışlardır. Ancak şupheliler sonradan gomme işleminden vazgecerek tekrar bagajdaki cesetle birlikte aracı cinayeti işledikleri yere yakın bir arac park yerine bırakmışlardır. Ceset yaklaşık 10 gun sonra curumuş halde bulunmuştur. Her iki şuphelinin, maktulu sebepsiz ve haksız yere defalarca bıcaklamak sureti ile oldurdukleri ve uzerine atılı 'kasten oldurme sucu'nu işlediklerine kanaat ve sonucuna varılmıştır" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN