ANTALYA'da 108 santimetre uzunluğunda arkeoloji oğrencisi Ayşe Şirip (22), başkalarına muhtac kalmadan ayakları uzerinde durabilme hedefiyle surdurduğu yaşamında, guler yuzuyle cevresindekilere de ornek oluyor. Eğitim hayatının yanı sıra spora da ilgi duyan Ayşe Şirip, guclu bir kadın olduğunu kanıtlamak icin başladığı halterde şampiyonluklar hedefliyor.
Antalya'da oturan Ayşe Şirip, akondroplazi (cucelik) hastalığıyla dunyaya geldi. Cuce olmasından dolayı cocukluğunda zor bir donem geciren Ayşe, 'ayakları uzerinde durabilen guclu bir kadın olma' hedefiyle hayata tutundu. Akdeniz Universitesi Fen-Edebiyat Fakultesi Arkeoloji Bolumu son sınıf oğrencisi Ayşe, kısa boyu nedeniyle hissettiği dışlanmışlık duygusunu hayata guler yuzle bakarak, aşmaya calıştı. Sosyal yaşamında arkadaşlarıyla gezmeyi cok seven Ayşe, 'bunu yapamazsın' diyenlere inat, her zaman başarılı olmayı hedefledi.
KUCUK ADIMLARLA BUYUK HAYALLERİN PEŞİNDESağlıklı bunyeye sahip olmak icin dovuş sporuna başlayan Ayşe Şirip, daha sonra hobi amaclı haltere yoneldi. Antrenor Ekrem Celil yonetiminde Antalya Spor Salonu'nda antrenman yapan 108 santimetre uzunluğundaki Ayşe, başarısıyla dikkati cekti. Hobi amaclı başladığı halter sporunda kendisine hedefler belirleyen Şirip, Turkiye şampiyonluğunu hayal ediyor. Ayşe Şirip'in en buyuk isteği ise acacağı kafede mutfağında hazırladığı yemekleri muşterilerine sunmak.
'HALTERİN TANRICASI ARTEMİS'Kazı alanında calışma hedefiyle universite eğitimini surduren Ayşe Şirip, mezun olduktan sonra arkeolog olarak gorev yapıp, tarihe ışık tutmayı istiyor. Yunan mitolojisinde bereketin sembolu olan doğa tanrıcası Artemis'in efsanelerine ilgi duyduğunu anlatan Ayşe Şirip, "Halterde şampiyonluk kazanmak istiyorum. Halter dunyasının Artemis'i olacağım. Daha yolun başındayım ama kazanacağıma inanıyorum" dedi.ARKEOLOJİ OKUYUP, ŞAMPİYONALARA HAZIRLANIYORİnsanların bakışı ya da 'yapamazsın' sozunun kendisini her zaman guclendirdiğini, engelli bir birey olarak başkalarına muhtac yaşam surmek istemediğini vurgulayan Ayşe Şirip, "Daha guclu biri olduğumu kanıtlamak, insanlara kendimi gostermek icin halter, muaythai sporu yapıyorum. Arkeoloji okuyorum. Kendimi surekli geliştiriyorum. İleride kendi işimi yapıp bir kafe işletmek istiyorum. Cocukluğum zor gecti. Surekli birine muhtac yaşamak, insanların aşağılayıcı bakışlarına maruz kalmak beni cok zorladı. Yaşım buyudukce o bakışlardan, soylemlerden guc aldım. Kendimi daha guclu hissettim. Universitede arkeoloji okumaya başladım. İnsanlar 'yapamazsın' dedi ama okuluma devam ediyorum. Kendi bolumumde işe girmek, kazı alanında calışmak hayalim. Sağlıklı bunye icin başladığım muaythai sporuyla kendimi guclendirip, kondisyon yaptım. Halter sporunu seviyorum. Başlangıc aşamasındayım ama ileride yarışmalara katılacak kadar kendime guveniyorum" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga YILDIRIM