Beşiktaş Teknik Direktoru Sergen Yalcın, Denizlispor macının ardından, takımın oyunundan memnun olduğunu belirterek, "Beşiktaş tarihinin en zor antrenorluk gorevini ben yapıyorum" dedi.
Super Lig'in 6. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Denizlispor'u 3-2 mağlup etti. Macın ardından Teknik Direktor Sergen Yalcın, basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. Zorlu bir mucadele olduğunu ifade eden Sergen Yalcın, "İyi bir galibiyet oldu. 2 şekilde yorumlamak lazım. 3-0'a kadar olan bolum ve 10 kişi kaldıktan sonraki bolum, bence biraz farklı. Bugun cok iyi oynadık. 10 kişi kalmasaydık, cok daha farklı bir musabaka olabilirdi. Ama 10 kişi kaldıktan sonra 2 gol yedik. Neticesinde bugun icin arzuladığımız 3 puandı. Oyuncularımın performansından ve mucadelesinden cok memnunum. Arayı cok iyi değerlendirdik, cok da tempolu oynadık bugun. 10 kişi kalana kadar oyunun tamamen hakimi bizdik. 10 kişi kaldıktan sonra rakibe bir iki pozisyon verdik. Zaten o 2 top kalemizde gol oldu. 3-2'lik skor bize en azından bir nefes alma imkanı sağladı. Biraz en azından kafamızı rahatlattı. Bundan sonra aynı mucadeleyi, aynı savaşı saha icerisinde gosterirsek yavaş yavaş taraftarımızı ve camiamızı mutlu ederiz diye duşunuyorum" dedi.
"BEŞİKTAŞ TARİHİNİN EN ZOR ANTRENORLUK GOREVİNİ BEN YAPIYORUM"
Bir basın mensubunun "Genclerbirliği macından sonra uzun bir sure antrenman şansı yakaladınız. Bu surede takımda neler değişti?" sorusunu cevaplayan Yalcın, "Bu soruya cevap vermek icin sezon başına donmek lazım. Cok zor bir surecte gorev alıyoruz. Şu anda tahminim o ki, Beşiktaş tarihinin en zor antrenorluk gorevini ben yapıyorum. Pandemi donemi, taraftarın olmaması, ekonomik sıkıntılar, hic hazırlıksız bir donemde onumuze cıkan Avrupa macları, hic antrenman yapmadan cıktığımız maclar yani sacma sapan bazı şeyler oldu. Bunların karşılığında cok yıprandık. Oyuncularımızda yıprandı, bizde yıprandık. Cunku aldığımız sonuclar, maalesef iyi olmayınca buyuk takımda bunu karşılamak biraz zor oluyor, kolay olmuyor. Surekli kendimizi yenilemeye calışıyoruz. 3 haftalık surecte iyi antrenmanlar yaptık. Antrenman ve mac eksiği olanlar, hazır olmayanlar ve sonradan gelen transferler bizim icin cok ciddi uyum sureci oldu. Oyuncularımızı iyi hazırladık. Bugun oyunun başlangıcından 3-0'lık bolume kadar zaten sahada inanılmaz koşan, istekli, arzulu, kazanmak isteyen, surekli gol atmak isteyen ve pres yapan cok iyi bir oyuncu grubu vardı. Bunu hak ettiğimizi duşunuyorum. Bugun icin galibiyet cok onemliydi, oyuncularıma cok teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.
"LUTFEN TERCİHLERİMİZE DE SAYGI DUYUN"
Kendisine yapılan eleştirileri de cevaplayan deneyimli teknik adam, "Ben buyuk takım teknik direktoruyum. İşler kotu gittiği zaman elbette eleştirileceğim. Cıkarttığım kadroyu, hamlelerimi, oyuncuların mevkilerini, performanslarını beğenmeyecekler, bunlar cok normal şeyler, bunlar doğal şeyler. İnsanların bilmesi gereken şeyler var. Ozellikle yorumculara soyluyorum; futbolda ofansif ya da defansif diye bir şey yoktur. Kendimizi biraz yenileyelim. Oyun cok gelişti artık. Yani merkez orta sahada 3 tane oynayan oyuncunun ofansifmiş, defansifmiş, bunların tartışması 15-20 sene once yapılıyordu. Artık yapılmıyor. Top rakipteyken butun oyuncular savunma oyuncusudur, top bizdeyken butun oyuncular hucum oyuncusudur. Futbolun ana teması budur. Eleştiri yaparken lutfen biraz daha dikkatli davranın. Cunku oynattığımız oyuncular, seviyesi yuksek oyuncular. Bugun orta sahada Dorukhan, Atiba ve Josef'i oynatıyoruz. Bu uclu orta sahada cok tartışılacak bir uclu değil. Bazı oyuncularımızın sizin bilmediğiniz eksikleri var. Fizik guc eksikleri olanlar, antrenman yapmayanlar, hem sezon başı yapmayan hem de antrenmanlara katılmayan arkadaşlar var. Bunları soylemiyoruz, bilmiyorsunuz. O yuzden eleştiri yapıyorsunuz. Her şeyi acıklayamıyoruz. Bize lazım olan en dinamik uclu ile oynadık. Adem Ljajic, Oğuzhan var, Mensah gelecek, onlar da oynayabilir ama şu anda tercihim bu. Lutfen tercihlerimize de saygı duyun" diye konuştu.
(İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı