KAYSERİ Şehir Hastanesi'nde Uzman Dr. Mehmet Seyhan Kalkan'ın, yoğun bakımda iyileştirmek icin mucadele verdiği koronavirus hastaları arasında bulunan babası Suleyman Kalkan (76) hayatını kaybetti. Babasını toprağa verdikten sonra gorevine donen Dr. Kalkan, "Ben babama hastalığı taşımadım. 6 ay boyunca gecen iki bayrama rağmen babamın elini opmedim. Babam icin elimden geleni yaptım; ama maalesef kaybettim" dedi.
Kayseri'de emekli oğretmen Suleyman Kalkan, gecen 21 Eylul'de yuksek ateş ve halsizlik şikayetiyle oğlu Genel Cerrahi Uzman Dr. Mehmet Seyhan Kalkan'ın gorev yaptığı Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Kalkan'ın koronavirus testi pozitif cıktı. Tedaviye alınan Suleyman Kalkan, durumunun ağırlaşması uzerine, oğlunun gorev yaptığı pandemi servisinde yoğun bakım unitesine yatırıldı. Uzman Dr. Mehmet Seyhan Kalkan, sorumlu olarak gorev yaptığı yoğun bakımda, babası Suleyman Soykan ile diğer koronavirus hastalarını iyileştirmek icin mucadele verdi.
DHA, GORUNTULEMİŞTİDemiroren Haber Ajansı , Dr. Mehmet Seyhan Kalkan'ın yoğun bakımdaki bu mucadelesini, babasını iyileştirme cabasını 15 gun once goruntulemişti. Dr. Kalkan, DHA mikrofonuna, "Babama, 'Ben şu zamana kadar yuzlerce koronaviruslu hastaya baktım. Allah'a şukurler olsun yuzlerce tedavi ettiklerimiz oldu. Sen de onlardan birisi olacaksın' diyerek moral veriyorum. Bu babama soylediğim soz. İcimden bazen 'Yoksa babam da avucumuzdan kayıp gideceklerden birisi mi olacak?' diye de duşunuyorum. İnşallah hem babamı hem de diğer yoğun bakımda yatanları kurtarabiliriz, iyileştirebiliriz" acıklamasını yaptı.
'MAALESEF BABAMI KAYBETTİM'Ancak Suleyman Kalkan, 30 gun suren mucadeleyi kaybederek, gecen Carşamba gunu hayatını kaybetti. Emekli oğretmen Kalkan, Kayseri'nin Tomarza ilcesinde toprağa verildi. Babasını toprağa verdikten sonra yeniden gorevine donen Dr. Kalkan, DHA'ya yaptığı acıklamada, "Bundan 15 gun once sizin yaptığınız cekimlerde bana 'Hocam inşallah babanızı taburcu ederken tekerlekli sandalyeyi ittiğinizi de cekeriz' demiştiniz. Maalesef bazı hastalarda olduğu gibi ben o gun babama, 'bircok hastamı taburcu ettim, inşallah sen de taburcu ettiklerimden olacaksın' şeklinde soylerken icimden de 'acaba sabun gibi elimizden kayıp gidenlerden mi olacak babam' diye de duşunmuştum. Maalesef babamı gectiğimiz hafta kaybettim. Olene yapılacak bir şey yok" dedi.'İKİ BAYRAM BABAMIN ELİNİ OPMEDİM'Dr. Kalkan, babasıyla son konuşmasını da anlatarak, "Babam '76 yaşındayım. Oleceksem de şu koronavirus belasından olmeyeyim' diyordu. Bunun sebebi olumden korktuğu değil, kendi cenazesine katılan insanların kendisinden dolayı bir hastalığa yakalanmamasıydı. Cok titiz bir insandı. Allah babama rahmet eylesin; ama geride kalanlar lutfen artık bu işin ciddiyetini anlasınlar. Benim kalbim musterih. Ben babama hastalığı taşımadım. 6 ay boyunca gecen iki bayrama rağmen babamın elini opmedim. Yanına gittiğimde de maske ve mesafeme dikkat ederek gittim. Ben babam icin elimden geleni yaptım; ama diğer hastalık bulaştıran insanlar gerek anne babaları ile ilgili gerek diğer fertlerle ilgili ne kadar musterihler. Omur boyu bunun vicdan azabını cekmek var. Biz sağlıkcıların beklediği ne bir alkış, ne bir odul, ne de mukafat. Sadece vermiş olduğumuz hizmetlere saygı cercevesinde insanların bizim uzerimize sel gibi gelmemesi. İnsanların birbirlerini korumaları gerekir. Bu mucadelede maske, mesafe ve temizlik kurallarına en ust duzeyde uyulması gerekir" ifadelerini kullandı.'GEREKİRSE 24 SAAT CALIŞIRIZ'Babasını toprağa verdikten hemen sonra işine donduğunu anlatan Dr. Kalkan, "Herkes bilir ki devlet memurlarının anne babaları vefat edince izin suresi var. Ben babamın vefat ettiği gun de dahil olmak uzere işimde servisimdeydim. Biz Allah'ın izni ile bu hastalığın ustesinden geliriz. Yeter ki birden bire yığılmasınlar. Her şeyin bir kapasitesi var. 8 saat, 15 saat, gerekirse 24 saat calışırız. 'Bana bir şey olmaz' diyenleri hastaneye getirip, yatan hastaları gostermek lazım. Nasıl bir şey oluyor, gostermek gerekir" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Olcay DUZGUN