Son donemin fenomen lezzetlerinden İzmir bomba nasıl yapılır? MasterChef İzmir bomba nasıl yapılır? İzmir bomba tarifi! En lezzetli, pratik İzmir bomba tarifi!
[h=3]MASTERCHEF İZMİR BOMBA NASIL YAPILIR?[/h]Malzemeler;
Hamuru İcin;
Yarım su bardağı ılık su
Yarım cay bardağından az sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un (gerekirse 1-2 kaşık daha eklenebilir)
İci İcin;
Surulebilir cikolata
Yapılışı;
Tatlımızın hamuru icin; derin bir kabın icerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım.
Kıvam alan hamurumuzun uzerini strec film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuza şekil verme aşamasına gecmeden once, fırınımızı en yuksek derecede alt-ust ayarında calıştıralım.
Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim.
Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıcak yardımı ile hamurumuzu 18 parcaya ayıralım ve kucuk kucuk bezeler haline getirelim.
Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifce genişletelim.
Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde acalım. Hamur yağlı olduğu icin acma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.
Actığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohca şeklinde kapatalım.
Hamuru acıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim.
Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi icin tercih ediyorum.
Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tum bezelerimiz bitene kadar, sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
Ben iki tepside pişirdim, birbirine cok yakın yerleştirmemenizi ve şekillendirme kısmını hızlıca yapmanızı oneririm, cunku bekledikce hamur genişliyor.
Tatlımızı fırına surelim ve fırınımızın ayarını 220°C'ye duşurelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika icerisinde pişecektir.
İlk sıcağı cıkan İzmir bombalarını, servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.