Sergen Yalcın: Beşiktaş tarihinin en zor antrenorluğunu ben yapıyorum
"Ofansif ya da defansif diye bir şey yoktur"
Prosinecki: İstediğimiz gibi olmadı"Cok net olan bir penaltı gorulmuyor" Deniz TOKAT/ DENİZLİ, - Super Lig'in 6'ncı haftasında Yukatel Denizlispor, sahasında Beşiktaş'a 3-2 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından her iki takımın da teknik direktorleri acıklamalarda bulundu. Beşiktaş Teknik Direktoru Sergen Yalcın, deplasmanda 3 puan aldıkları icin mutlu olduklarını belirtti. Cok zor bir musabaka oynadıklarını belirten Sergen Yalcın, "Ozellikle kendi pozisyonumuz gereği bizim icin cok zor bir mactı. İlk 4 haftalık bolumde kotu bir başlangıc yapmıştık. Bugun icin mutlaka kazanıp kendimizi ligin icine atma durumumuz soz konusuydu. İyi bir galibiyet oldu. Macı iki farklı bolum olarak yorumlamak lazım. 3-0'a kadar olan bolum ve 10 kişi kaldıktan sonraki bolum biraz farklı. Bugun cok iyi oynadık. 10 kişi kalmasaydık cok daha farklı bir musabaka olabilirdi. 10 kişi kaldıktan sonra 2 tane gol yedik. Neticesinde bugun icin arzuladığımız 3 puandı. Oyuncularımın performansından ve mucadelesinden cok memnunum. Arayı cok iyi değerlendirdik. Cok tempolu oynadık bugun cok koştuk. 10 kişi kalana kadar oyunun tamamen hakimi bizdik. 10 kişi kaldıktan sonra rakibe 1-2 pozisyon verdik. İki tane gelen top kalemize gol oldu. 3-2'lik bir skor en azından bize bir nefes alma imkanı sağladı. Biraz kafamızı rahatlattı. Umit ediyorum aynı mucadeleyi aynı savaşı saha icinde sergilersek yavaş yavaş taraftarımızı ve camiamızı mutlu ederiz" dedi.
"BEŞİKTAŞ TARİHİNİN EN ZOR ANTRENORLUĞUNU BEN YAPIYORUM"Son oynadıkları Genclerbirliği macının ardından iyi bir hazırlık donemi gecirdiklerini belirten Sergen Yalcın, "Tahminim o ki Beşiktaş tarihinin en zor antrenorluğunu ben yapıyorum. Pandemi donemi, taraftarların olmaması, ekonomik sıkıntılar, Avrupa maclarının hazırlıksız onumuze cıkması, oynamamız gereken bir Şampiyonlar Ligi, ondan sonra UEFA Avrupa Ligi on elemesi oynadık. Sacma sapan bazı şeyler oldu. Bunların karşısında cok yıprandık. Oyuncularımızda yıprandı, biz de yıprandık. Aldığımız sonuclar maalesef kotu olunca, buyuk takımlarda bunları karşılamak zor oluyor. Surekli kendimizi yenilemeye calışıyoruz. Bu 3 haftalık surecte iyi antrenmanlar yaptık. Bizim icin cok iyi oldu bu 3 haftalık donem. Oyuncularımızı maca iyi hazırladık. Sahada inanılmaz istekli arzulu, surekli pres yapan kazanmak isteyen bir oyuncu grubu vardı. Bunu hak ettiğimizi duşunuyorum. Bugun icin galibiyet cok onemliydi oyuncularıma teşekkur ediyorum" diye konuştu. "OFANSİF YA DA DEFANSİF DİYE BİR ŞEY YOKTUR"Josef de Souza, Dorukhan ve Atiba orta saha uclusu ile oynamasını eleştirenlere yanıt veren Sergen Yalcın, "Eleştiri futbolda her zaman var. Ben buyuk takım teknik direktoruyum. İşler kotu gittiğinde tabi ki eleştirileceğim. Bu cok normal. Cıkarttığım kadroyu ya da hamlelerimi beğenmeyecekler. Belki oyuncuların mevkilerini beğenmeyecekler. Bunlara karşı sıkıntımız yok, doğal şeyler bunlar. İnsanların, ozellikle yorumcuların bilmesi gereken bir şey var. Yorumculara, yazarlara soyluyorum bunu iyi dinlesinler. Ofansif ya da defansif diye bir şey yoktur. Kendimizi biraz resetleyelim. Oyun cok değişti artık. Merkez orta sahada oynayan 3 oyuncunun ofansifmiş, defansifmiş bunların tartışması 15-20 yıl once yapılıyordu. Artık yapılmıyor. Top rakipteyken butun oyuncular savunma oyuncusudur. Top bizdeyken butun oyuncular hucum oyuncusudur. Futbolun ana teması budur. Eleştiri yaparken lutfen biraz daha dikkatli davranın. Oynattığımız oyuncular seviyesi yuksek oyuncular. Bugun Dorukhan, Atiba ve Josef'i oynatıyoruz, bu 3'lu cok tartışılacak oyuncular değil orta sahada. Adem Ljajic var Oğuzhan var, Mensah giriyor onları da kullanabiliriz ama bazı oyuncularımızın sizin bilmediğiniz eksikleri var. Fizik guc eksikliği olanlar var, antrenman yapmayanlar var. Hem sezon başı hem milli arada antrenmanlara katılmayan oyuncular var. Bunları soylemiyoruz, bilmiyorsunuz o yuzden eleştiri yapıyorsunuz. Her şeyi acıklayamıyoruz. Bizim ihtiyacımız olan en dinamik 3'luyle oynadık. Yarın farklı futbolcular da oynayabilir. Şu an icin tercihim bu. Lutfen tercihlerimize saygı duyun" ifadelerini kullandı. PROSINECKI: İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLMADIDenizlispor Teknik Direktoru Robert Prosinecki ise kaybettikleri icin uzgun olduklarını belirterek, "Beşiktaş'ı tebrik etmek istiyorum. İlk yarı bizden daha iyi oynayan bir Beşiktaş vardı. Bireysel hatalardan doğan iki gol yedik. 2 gol yiyince geri donmek tabi ki kolay olmuyor. İlk golde pozisyon hatasından gol yedik. Sonrasında penaltı pozisyonu oldu. Bunun ardından moral olarak geriye duştuk. İkinci yarıda istediğimiz oyunu sergilemeye başladık. Rakibin gorduğu kırmızı kart pozisyonundan sonra 2 gol bulduk. Bundan sonra istediğimiz şeyleri yapmaya zaman yetmedi aslında. İkinci yarı verdiğimiz mucadeleden iyi şeyler gorebiliyoruz. Bu hafta bir mac kaybettik, istediğimiz gibi olmadı. Gereken butun analizleri yapacağız. Geliştirmemiz gereken yonlerimizi geliştireceğiz" dedi. "COK NET OLAN BİR PENALTI GORULMUYOR"Karşılaşmada bir pozisyonda penaltılarının verilmediğini belirten Prosinecki, "Hakem konusunda konuşmayı cok sevmiyorum. Ben buna inanamıyorum. VAR'a gidiyorsunuz ve cok net olan bir penaltıyı gormuyorsunuz. Bu benim cok garibime gitti. Buraya gelmeden 3 kez izlerdim pozisyonu. Acıkcası net penaltıydı. Bu hakemin yorumu tabi ki. VAR olmasa, gormese olabilirdi ama VAR'a gittikten sonra net penaltıyı gormemek benim garibime gitti" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Deniz TOKAT