- Prosinecki: "VAR'a gidiliyor ve cok net olan bir penaltı gorulmuyor"
Denizlispor Teknik Direktoru Robert Prosinecki:
"Buraya gelmeden uc kere seyrettim pozisyonu ve acıkcası net bir penaltıydı"

DENİZLİ - Denizlispor Teknik Direktoru Robert Prosinecki, Beşiktaş macının ardından yaptığı acıklamada, "VAR'a gidiliyor ve cok net olan bir penaltıyı gorulmuyor. Bu benim cok garibime gitti. Cunku buraya gelmeden uc kere seyrettim pozisyonu ve acıkcası net bir penaltıydı" dedi.
Super Lig'in 6. hafta macında Denizlispor, sahasında Beşiktaş'a 3-2 mağlup oldu. Macın ardından duzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktor Robert Prosinecki, "Oncelikle Beşiktaş'ı tebrik etmek istiyorum. İlk yarıya baktığınızda bizden daha iyi oynayan Beşiktaş vardı. Bireysel hatalardan da doğan iki gol var. İki gol yediğinizde Beşiktaş'a karşı geri donmek tabii ki de kolay olmuyor. İlk golde kendi kalemize attık ve Lopes vardı pozisyonda. Sonrasında penaltı pozisyonu oldu. Penaltı olunca tabii ki de moral olarak cok geriye goturdu. İkinci yarıda baktığınızda istediğimiz oyunu sergilemeye başladığımızda kırmızı kart pozisyonundan sonra iki gol de bulduk ve daha iyi oynadık. Golleri bulduktan sonra istediğimiz şeyleri yapmaya zaman yetmedi. Verdiğimiz mucadeleden dolayı ikinci yarı baza alındığında iyi şeylerde gorebiliyoruz. Bu hafta bir mac kaybettik ve istediğimiz gibi olmadı. Cunku maca istediğimiz gibi başlamadık" diye konuştu.
"Biz mucadele verdik ve iki golumuzu attık"
Takımı analiz ederek diğer maclarda eksiklerin tamamlanacağına değinen Prosinecki, "Gereken butun analizleri yapacağız. Geliştirilmesi gereken butun alanları geliştireceğiz ve calışacağız. İyi olan taraflarımız da var, onları tekrar calışacağız. Bizden biraz daha iyi bir Beşiktaş vardı ilk yarı oyunu itibariyle. 3-0'dan sonra geri gelmekte cok zor. Ona rağmen biz mucadele verdik ve iki golumuzu attık. İstediğimiz şeyleri daha fazla yapabilecek bir şey yoktu. Biz bir dahaki maca bakarak gereken butun calışmalarımızı yapacağız" ifadelerini kullandı.
"VAR'a gittikten sonra net penaltıyı gormemek benim garibime gitti"
Macın hakeminin net bir penaltıyı vermediğini ifade eden Prosinecki, "Ben hakemler ilgili cok konuşmayı sevmiyorum ama bugunku maca baktığınızda ve bu pozisyona bakmak gerekirse ben buna inanamıyorum. VAR'a gidiliyor ve cok net olan bir penaltıyı gormuyorsunuz. Bu benim cok garibime gitti. Ben cunku buraya gelmeden uc kere seyrettim pozisyonu ve acıkcası net bir penaltıydı. Bu hakemin yorumu tabii ki ve yorumu boyle oldu. Deseniz ki VAR yok ve o da gormedi, olabilirdi ama VAR'a gittikten sonra net penaltıyı gormemek benim garibime gitti. Sonrasında penaltı verse biz belki gol atmayacağız ve 3-2 devam edecekti mac. Ama belki de berabere kalacaktı mac. Bu da futbolun getirebileceği ve devamında gelebilecek bir sonuc ama VAR'a gidip de net bir penaltıyı gormemek bu gercekten garibime gitti" diye konuştu.
"Mustafa'nın yokluğu bizi kotu etkiledi"
Macın ilk dakikalarında sakatlanarak oyundan cıkan Mustafa Yumlu'nun yokluğunun takımı kotu etkilediğini soyleyen tecrubeli teknik adam şunları soyledi:
"Mactan cıktığına gore durumu pek iyi değil. Net olarak şu anda bir şey soyleyemiyoruz ve Mustafa'nın yokluğu bizi kotu etkiledi. Baktığınızda bay gececeğimiz bir hafta var. Bu sure icerisinde gereken butun tedaviler başlatılacaktır. Kendisinin de cabuk aramıza donmesini temenni ediyorum."
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN ELYESA POLAT