Zonguldak'ın Ereğli ilcesi Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Kandilli Beldesi'ne yapılması planlanan Uzun Mehmet Eğitim Koyu projesi Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindekilere tanıtıldı.
Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından Kandilli Beldesi'ne Uzun Mehmet Eğitim Koyu yapılması planlanıyor. Kandilli Beldesi'nde130 yıl once inşa edilen ve adına "varagel" denilen raylı sistemin yer aldığı ve eski komur ocaklarının bulunduğu 130 donum ormanlık alana kurulması planlanan Uzun Mehmet Eğitim Koyu projesi ile cocukların bilim, sanat, teknoloji ve spor eğitimlerini doğa icerisinde oğrenmelerinin sağlanması hedefleniyor. Proje icerisinde matematik, fen ve teknoloji, sanar merkezi, binicilik, geleneksel okculuk, muzik evi, macera parkı, hayvanat bahcesi, konferans salonu, maden muzesi, yaşam alanı, konaklama alanı, restoran ve plaj gibi alanlar yer alacak. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Corumluoğlu, AK Parti Kdz. Ereğli İlce Başkanı Av. Saffet Bozkurt, İş İnsanı Akın Tatoğlu ve bircok daire muduru proje ile ilgili sunumu izledikten sonra alanda incelemelerde bulundu. Uzun Mehmet Eğitim Koyu projesini beğendiğini ifade eden Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, proje uzerinde maliyet ve surdurulebilirlik calışması yapılmasını istedi. - ZONGULDAK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı