Uykunuzun en tatlı yerinde, onemli bir toplantı sırasında ya da kendinize ayırdığınız ozel bir anın tam ortasında telefonunuza bir arama ya da bir bildirim gelmesi son derece can sıkıcı olabilir. Ustelik bu bildirim, sizin icin oldukca onemsizse daha da keyif kacırıcı olacaktır. Rahatsız etmeyin ozelliği boyle durumlar icin geliştirildi. Rahatsız etmeyin modu ile kontrol tamamen sizin elinizde oluyor.
Uzun zamandır kullanılıyor olsa da rahatsız etmeyin ozelliği nedir, nasıl acılır, ayarları nasıl duzenlenir gibi sorular hala bazı Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarının aklını kurcalıyor. Android kullanıcılarına standart sessize alma modundan cok daha fazlasını sunan rahatsız etmeyin modunu en verimli şekilde kullanmak ve cihazınızın kontrolunu tam anlamıyla ele almak icin bilmeniz gereken bazı ayrıntılar var.
[h=2]Android’de rahatsız etmeyin ozelliği nedir?[/h] Android rahatsız etmeyin ozelliği temel olarak telefonu sessize alma modu ile aynı ozelliktir. Ancak ozellikle Android 9 surumu ve sonrası rahatsız etmeyin ozelliği geliştirildi ve kullanıcıya ileti engelleme ayarları, arama engelleme ayarları, modun ne kadar sureceği, otomatik ayarlama gibi pek cok farklı ozelleştirme seceneği sunmaya başladı.
Dileyen Android kullanıcıları rahatsız etmeyin ozelliğini geldiği gibi, cihazı yalnızca sessize ya da titreşime almak icin kullanabilirler. Ancak bu modun ozelleştirme seceneklerinizi size en uygun hale gelecek şekilde duzenlerseniz, nokta atışı engellemeler yapabilir ve kimin size ne zaman ulaşacağını kontrol edebilirsiniz.
[h=2]Rahatsız etmeyin ozelliği hızlı nasıl acılır?[/h] Adım #1: Arac cubuğunu aşağı kaydırınBildirim ve Kısayol ekranını acın, Adım #2: Rahatsız Etmeyin butonunu bulun ve dokunun. Adım #3: Moddan cıkmak icin kısayol ekranını tekrar acın ve Rahatsız Etmeyin butonuna dokunarak pasif hale getirin. Zamlanlamak ve otomatikleştirmek icin simgeye uzun dokunup, detaylı ayarlar ekranına gidebilirsiniz.
Herhangi bir ozelleştirme yapmadan rahatsız etmeyin ozelliğini geldiği gibi kullanmak isteyen Android telefon kullanıcıları, bu yontem ile rahatsız etmeyin ozelliğini hızlı bir şekilde aktif hale getirebilirler. Eğer rahatsız etmeyin modunu ozelleştirmek istiyorsanız aşağıdaki yontemleri cihazınızda uygulayabilirsiniz.
[h=2]Rahatsız etmeyin modunu ozelleştirin:[/h] Yontem #1: Nelerin engelleneceğini ayarlayın Yontem #2: İstisnaları belirleyin Yontem #3: Rahatsız etmeyin modunun suresini ayarlayın Yontem #4: Ozelliğin otomatik durdurma durumlarını ayarlayın [h=2]Yontem #1: Nelerin engelleneceğini ayarlayın:[/h] Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar sayfasını acın. Adım #2: Ses ve Titreşim sayfasını acın. Adım #3: Buradan Rahatsız Etmeyin ayarlarını acın. Adım #4: Rahatsız Etmeyin modunda neler kesintiye neden olabilir? bolumunu bulun. Adım #5: Kişiler seceneği ile aramaları ve mesajları engelleyebilirsiniz. Adım #6: Uygulamalar seceneği ile mobil uygulama bildirimlerini engelleyebilirsiniz. Adım #7: Alarmlar ve Diğer Kesintiler seceneği ile alarm, medya, hatırlatıcılar uyarılarını engelleyebilirsiniz. Adım #8: İşlem tamam.
Android rahatsız etmeyin ozelliğini daha verimli bir şekilde kullanmak icin yukarıdaki adımları izleyerek ozellik aktif olduğu sırada hangi uyarı ve bildirimlerin engelleneceğini belirleyebilirsiniz. Engelleme seceneklerinizi cok daha detaylı olarak da duzenleyebilirsiniz.
[h=2]Yontem #2: İstisnaları belirleyin:[/h] Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar sayfasını acın. Adım #2: Ses ve Titreşim sayfasını acın. Adım #3: Buradan Rahatsız Etmeyin ayarlarını acın. Adım #4: Rahatsız Etmeyin modunda neler kesintiye neden olabilir? bolumunu bulun. Adım #5: Kişiler seceneğini genişletin. Adım #6: İleti Dizileri seceneği ile oncelikli iletileri belirleyin. Adım #7: Aramalar seceneği ile rahatsız etmeyin modunda bile size ulaşabilecek kişileri belirleyin. Adım #8: Mesajlar seceneği ile rahatsız etmeyin modu sırasında goruntulenecek mesajları belirleyin. Adım #9: İşlem tamam.
Rahatsız etmeyin modu ile onemli olmayan bildirimlerden kacayım derken onemli aramaları, mesajları ve iletileri kacırmamak icin yukarıdaki adımları uygulayarak rahatsız etmeyin modunu ozelleştirebilir ve yalnızca sizin istediğiniz kişilerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
[h=2]Yontem #3: Rahatsız etmeyin modunun suresini ayarlayın:[/h] Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar sayfasını acın. Adım #2: Ses ve Titreşim sayfasını acın. Adım #3: Buradan Rahatsız Etmeyin ayarlarını acın. Adım #4: Hızlı Ayarlar Suresi’ni acın. Adım #5: Siz Kapatana Kadar seceneği ile rahatsız etmeyin modunu elle acıp kapatabilirsiniz. Adım #6: Belirli Bir Sure seceneği ile sizin sectiğiniz sure sonunda modun otomatik olarak kapanmasını ayarlayabilirsiniz. Adım #7: Her Zaman Sor seceneği ile ozelliği her actığınızda size sorulmasını ayarlayabilirsiniz. Adım #8: İşlem tamam.
Rahatsız etmeyin ozelliğinde engelledikleriniz ve istisnalar kadar acık kalma suresi de onemlidir. Belirli bir sure belirleyerek, orneğin 8 saat, siz uyurken herhangi bir bildirim ile rahatsız edilmemenizi sağlayabilirsiniz.
[h=2]Yontem #4: Ozelliğin otomatik durdurma durumlarını ayarlayın:[/h] Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar sayfasını acın. Adım #2: Ses ve Titreşim sayfasını acın. Adım #3: Buradan Rahatsız Etmeyin ayarlarını acın. Adım #4: Kural Ekle seceneği ile rahatsız etmeyin ozelliğinin hangi durumlarda kapanacağını ayarlayabilirsiniz. Adım #5: Programlar bolumu uzerinden Google Takvim etkinliklerinize gore modun acılma ve kapanma durumunu ayarlayabilirsiniz. Adım #6: İşlem tamam.
Daha once bahsettiğimiz gibi Android rahatsız etmeyin modu, cihazı sessize almaktan cok daha fazlasını sunuyor. Ozel kurallara gore ya da Google Takvim etkinliklerinize gore ayarlayabileceğiniz rahatsız etmeyin modu ile kontrol tamamen sizin elinizde.
Rahatsız etmeyin ozelliği nedir, nasıl acılır, istisna durumlar nasıl ayarlanır gibi soruların yanıtı ile artık Android telefonunuza gelecek tum uyarıların kontrolu sizin elinizde. Rahatsız etmeyin modunu ne kadar ozelleştirirseniz, rahatsız edilmeyeceğinizden o kadar emin olursunuz.