İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, "Muhtarlık Daire Başkanlıklarının kurulması ve bununla birlikte illerde vali yardımcılarının muhtarlarımız ile surekli muhatap olmasına yonelik adımların atılması cok onemli" dedi.
İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, kadınlara muhtarlık ve koy ihtiyar heyetlerine secme ve secilme hakkı verilmesinin yıl donumunde Turkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kadın muhtarların sayısının onumuzdeki donemde daha da artacağını belirten Bakan Soylu, "Bugun Turkiye'deki bin 98 kadın muhtarımızı temsilen bu salgın doneminde neredeyse tum toplantılarımızı temsili bir şekilde yapıyoruz. Temsilen burada bulunan tum kadın muhtarlarımızı İcişleri Bakanlığında gormekten memnuniyet duyuyorum. Bin 98 sayısı, gecmiş donemlere bakınca yukselmiş bir sayı. İnşallah onumuzdeki donemlerde cok daha artacak bir sayı. Hem salgın doneminde ortaya koyduğunuz gayretlere hem muhtarlık gorevini yerine getirirken hem de devletimizin, toplumumuzun karşı karşıya kaldığı bu surecte muhtarlarımız cok buyuk fedakarlıklar ortaya koydular. Gerek filyasyon ekiplerinin yonlendirilmesi olsun, gerekse denetim ekipleri, gerekse Vefa grupları olsun her birinde ayrı ayrı hakikaten muhtarlar kurumunun nasıl bir kurum olduğunu, toplumla nasıl butunleştiğini, derdiyle dertlenebileceğini ortaya koydunuz. Sizlerin şahsında muhtarlarımızı tebrik etmek istiyorum. Bizim icin onemli bir gurur kaynağı oldu" dedi.

Soylu, "1933 yılında başlayan bu surecin Turkiye'nin hem gelişmesi, hem ulkemizin demokratikleşmesi hem de toplumumuzun butun kesiminin hem temsili hem de temsil edilmesi acısından onemli bir noktası olduğunu ifade etmek istiyorum. Hakikaten kadın muhtarlarımızın cok ciddi bir ozverisi soz konusu. Bunu hep beraber yaşıyor ve goruyoruz. Onumuzdeki surec icerisinde de gecmiş donemde olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızın ozluk hakları icin atmış olduğu adımlar muhtarlarımız nezdinde onemli iyileştirmeleri oluşturdu. İnanıyorum ki bir taraftan muhatlarımızın odeneklerinin, maaşlarının son donemde onemli artışlar kaydetmesi, ardından sigorta meselesi ise en onemli meselelerden birisiydi. Bunun onemli olcude sağlanıyor olması, yine Muhtarlık Daire Başkanlıklarının kurulması ve bununla birlikte illerde vali yardımcılarının muhtarlarımız ile surekli muhatap olmasına yonelik adımların atılması cok onemli. Butun bunlarla birlikte yine onemli adımlar ve yenilikler yapıldı" ifadelerini kullandı.
(İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı