TEKİRDAĞ İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirus tanılı veya temaslılarının elektronik takip sistemine alınmasına karar verdi.
Tekirdağ İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında olağanustu toplanarak, koronavirus saygınıyla mucadele kapsamında yeni tedbirler aldı. Tekirdağ Valiliği'nden yapılan acıklamada, icerisinde bulunulan kontrollu sosyal hayat doneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tum iş kolları ve yaşam alanları ile belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mucadelenin başarısı acısından buyuk onem arz ettiği belirtildi. Acıklamada, şoyle denildi:
"Salgınla mucadelede denetim amaclı uc ayrı ekip (filyasyon, izolasyon ve iş yeri denetimleri) kurulması gerekliliği hem yeterli personel, arac, gerec temini hem de sureklilik acısından ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Takip sisteminin etkin ve verimli olması icin, tanılı veya temaslı olması nedeniyle evlerde izolasyona tabi tutulan kişilerin takibinin, denetiminin fiziksel yontemlerle yurutulmesinin her gecen gun gucleşmesi nedeniyle fiziksel takip yerine elektronik imkanların bir an evvel devreye alınması, elektronik takip sistemlerinin devreye alınmasına kadar Covid-19 pozitif tanısı konulanların 2, 4, ve 7'nci gunlerde, temaslıların ise 2, 4, 7 ve 10'uncu gunlerde fiziksel takibe tabi tutulması, izolasyon denetimlerine yonelik kurulan 'mahalle denetim ekiplerinde' gonullulerin (AFAD gonullusu, Kızılay vb.) gorev almasının sağlanması, ayrıca apartman, site yoneticileri, gorevlileri, ozel guvenlik gorevlileri, şantiye sorumlusu gibi surece katkı verebilecek kişilerin de katkısının alınmasına karar verilmiştir."
Denetim ekiplerinin personel, arac, gerec ve ihtiyaclarının teminine yonelik başta belediyeler olmak uzere tum kamu kurum ve kuruluşlarının daha fazla katkı vermesi gerektiği belirtilen acıklamada, şu ifadelere ver verildi: "Semptomlu olması nedeniyle test yapılan kişilerin test sonuclarının alma surelerinin en aza indirgenmesi ve tanılı ya da temaslı kişilerin bir an evvel izolasyona alınması icin gerekli tedbirlerin alınması, fabrika, uretim tesisi, atolye gibi yerlerde calışanları arasında pozitif vakaya rastlanması halinde tesisin uretim surecinin kesintiye uğramaması icin; diğer tum calışanlara yonelik gerekli tarama ve tedbirlerin alınması, donuşumlu olarak gorev yapan huzurevi, rehabilitasyon merkezi, bakımevi, cezaevi gibi yerlerdeki personelin gorevli olmadıkları donem icerisinde mumkun olan en ust seviyede izole olmaları konusunda gerekli tembihatta bulunulması/tedbirlerin alınması, goreve başlayacakları donemlerde yapılan testlerin mumkunse birden fazla yapılması, temel askerlik eğitimi sonrasında birliklerine sevk edilen askerlik yukumlulerinin testlerinin acemi birliklerinde yapılması, test sonucu pozitif olanların eğitim birliklerinde izolasyona alınması, kararları oy birliği ile alınmıştır."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ruhan YALCIN