Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Fransa'da okullarda 'ifade ozgurluğu' iddiasıyla Hz. Muhammed'in karikaturlerinin gosterilmesi ve Cumhurbaşkanı Macron'un bu durumu savunmasına sert tepki gosterdi.
Konuyla ilgili yazılı acıklama yapan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat, Fransa'da Muslumanlara yonelik baskı ve tehditlerin ardı arkası kesilmeden devam ettiğini belirterek, en son Hz. Muhammed'e yonelik cirkin karikaturlerin kitapcık haline getirilerek liselerde dağıtılacak olmasını bardağı taşıran son damla olarak nitelendirdi. Kadir Canpolat, "600 yıl dunyaya hukmeden Osmanlı'nın torunları olarak Fransa'yı ve Macron'u sert bir dille kınıyorum, telin ediyorum, lanetliyorum. Fransa başta olmak uzere tum dunyadaki Muslumanları Peygamberimize karşı hakaret iceren karikaturlere tepki gostermeye davet ediyorum. Macron, ozur dileyene kadar hicbir şekilde Fransız mallarını tuketmemeliyiz" dedi.
Hz. Muhammed'e yonelik hazırlanan karikaturleri "alcakca bir provokasyon" olarak nitelendiren Canpolat, sozlerini şoyle surdurdu:
"Macron, alcakca hazırlanan karikaturler uzerinden aklınca İslam ummetinin lideri konumundaki Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak provokasyon yapmaya calışıyor. 500 yıl once ecdadımız Osmanlı'nın desteğiyle ayakta kalan Fransa'ya ve Macron'a provokasyondan vazgecin aksi halde attığınız bu provokatif adım sizi yakar."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mallarına yonelik boykot cağrısını desteklediklerini belirten Kadir Canpolat, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Fransız mallarını asla almayın' cağrısına butun milletimiz uymalıdır. Turkiye olarak, Fransa'daki buyukelcimizi geri cağırmalıyız ve ulkemizdeki Fransa buyukelcisini ise ulkesine gondermeliyiz" dedi. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı