Bursa'da zeytinin bu seneki hasat yolculuğu il protokolunun katılımıyla başladı.
Bursa'da en onemli tarımsal zenginliklerinden biri olan zeytinin bu sene başlayan hasat donemi etkinliğine Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın yanı sıra Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sozer, Bursa İl Tarım ve Orman Muduru Hamit Aygul, Marmarabirlik Yonetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, il ve ilce protokolu ile muhtarlar ve ciftciler katıldı.

Mudanya Yorukali Marmarabirlik tesisinde gercekleşen etkinlik yapılan acılış konuşmaları ile başladı. Bursa Valisi Yakup Canbolat; "Bursa'da 348 bin hektar alanda sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Bu Bursa'nın tarım anlamında ciddi bir potansiyeli olduğunu gosteriyor. Bu alanların 50 bin hektarını zeytin alanları oluşturmakta. Bu zeytin sezonuna Cenab-ı Hak'tan bereket ihsan etmesini diliyor, 2020 senesinin ilk hasadında kolay gelsin diyorum" dedi.
Bursa İl Tarım ve Orman Muduru Hamit Aygul etkinlikte yaptığı konuşmasında, "İlimizin en onemli tarımsal zenginliklerinden biri de zeytindir. İlimiz topraklarının yaklaşık yuzde 13'unde, yani 44 bin hektar alanda zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2019 yılı zeytin uretimimiz 79 bin 59 ton olup, Turkiye sofralık zeytin uretiminin yaklaşık yuzde 19'u Bursa tarafından sağlanmaktadır" diye konuştu.
Marmarabirlik Yonetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ureticiye her zaman destek olduklarını ifade etti. Ayrıca bu sene zeytin alımında tavan fiyatı 15 lira 50 kuruşa yukselttiklerini, doludan zarar goren ureticilere ilave desteklerinin de olacağını bildirdi.
Konuşmaların ardından Yorukali Marmarabirlik Tesisini inceleyen ve sezonun ilk zeytin alımını yapan Vali Canbolat, daha sonra ciftcilerle birlikte zeytin bahcesinde zeytin hasadı yaptı. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı