Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda TR83 Bolgesinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yurutulen, 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan projeler hayata geciriliyor.
Corum'da genc ve kadın istihdamını artıracak projelere OKA gudumunde uygulanacak 3.8 milyon TL butceli SOGEP projeleri icin imzalar atıldı. SOGEP kapsamında Corum Valiliğinin başvuru sahibi olduğu toplam 2,4 milyon TL butceli "Guclenen Kooperatifler, Guclu Kadınlar" projesiyle il genelinde kurulan 7 kadın kooperatifinin urettikleri urunlerin pazarlama surecleri tek catı altında organize edilerek kadın uretiminin ve girişiminin guclendirildiği bir model oluşturulması amaclanıyor.
OKA Genel Sekreter Vekili İ. Ethem Şahin, merkezde kurulan S.S. Hitit Guneşi Kadın Girişimi Uretim ve Kalkınma Kooperatifi, Alaca, Boğazkale (Puduhepa Kadın Girişimi Uretim ve Kalkınma Kooperatifi), İskilip, Kargı, Mecitozu ve Sungurlu ilcelerindeki kadın kooperatifleri, Corum İl Ozel İdaresi, Ticaret İl Mudurluğu, Boğazkale Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesi ortaklığında 18 ay boyunca uygulanacak proje kapsamında yeni kurulacak, modernize edilecek 7 atolye ve uretim tesisi ile kooperatiflerin uretim altyapıları guclendirilecek, urun ceşitliliği artırılacak ve oluşan yeni istihdam alanları ile ekonomik ve sosyal kalkınma sağlanacağını soyledi.
Aynı zamanda, kooperatiflerin fon kaynaklarına erişimi, yonetim, uretim, finans, pazarlama ve markalaşma alanlarında duzenlenecek ceşitli eğitimler, kooperatifcilik zirvesi ve şenliği gercekleştirileceğini dile getiren Şahin, ulkede ornek teşkil edecek bu modelin Corum'un marka ve tanınırlığını da artıracağını dile getirdi.
"Guclu Kadın Guclu Genclik" projesine 1,2 milyon hibe
Corum Belediye Başkanlığı yurutuculuğunde gercekleştirilecek 1,4 milyon TL butceli "Guclu Kadın Guclu Genclik" projesi hakkında da bilgi veren Şahin, "SOGEP kapsamında 1,2 milyon TL hibe ile desteklenecek projede bolgesel, yerel ve sektorel işgucu dinamikleri doğrultusunda; nitelikli işgucu ihtiyacının hızlı ve istenilen kalitede karşılanması icin başta kadın ve gencler olmak uzere tum kesimler icin nitelikli istihdam imkanlarının geliştirilmesi, kadın ve genclerin mesleki beceri duzeyinin yukseltilerek istihdam edilebilirliğinin artırılması amaclanıyor.
Bu amaca yonelik proje ile belediye bunyesinde faaliyet gosteren Corum Belediyesi Kariyer ve İş Merkezinin (COKİŞ) mekansal altyapısının iyileştirilmesi; Tekstil Atolyesi, Mutfak Sanatları Atolyesi ve Sanayinin Yeni Nesil Gencleri Atolyesi'nin kurulması, tekstil, yeme-icme ve dijital hizmetler sektorlerinde nitelikli eleman yetiştirilmesi ve meslek edinen kursiyerlerin COKİŞ vasıtasıyla ozel sektorde istihdamının sağlaması hedefleniyor. Uygulaması 12 ay surecek olan proje ile 8 merkezde 20 atolye kurulması, 780 kişinin proje kapsamında meslek sahibi olması ve altyapısı iyileşen COKİŞ vasıtasıyla istihdama yonlendirilmesi planlanıyor" diye konuştu. - CORUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı