Bazı bayanlar hem erkekler tarafından, hem de diğer bayanlar tarafından saygıyla, beğeniyle, takdirle karşılanırlar.

• Guzel olmayı bilmek...
Guzel olmayı bilen bayanlar her zaman dikkat ceker. 'Guzel olan' değil, 'guzel olmayı bilen'... Yani kendine yakışanı giyen, giyim ve makyajında abartılı olmayan, yerine ve zamanına uygun giyinip makyaj yapan, kendine bakmayı bilen bir bayan artı puanlarla başlar ilişkilerine... Guzellik once dışarıdan başlar. Temizlik, bakım, yerine ve zamanına uygun giyim, sac, makyaj...

• Hanımefendi olmak...
Sadece sevgili ya da eş olarak değil, hemcinsleriyle arkadaş olmak icin de kilit konulardan biridir hanımefendi olmak. Her zaman kendine hakim olması bir bayan icin artı değerdir. Yanınızda, kufur ederek telefonda konuşan ya da restaurant ortasında sakız ciğneyip balon patlatan biriyle oturmak ister misiniz? Herkesin kralice ya da prenses asaletine doğuştan sahip olmasını beklemek haksızlık olabilir ama asalet ve hanımefendi olmak da oğrenilebilinir.

• Ozverili olmak...
Cevresindekilerin ihtiyaclarının farkına vararak, daha istenmeden ne yapabileceğini duşunen bayan ideal arkadaş, ideal sevgili, ideal eştir. Sadece fikir bazında da olsa, problemi cozmek icin uğraşmak, emrivaki yapmadan yardım teklifinde bulunmak herkesin beğeneceği bir davranıştır.

• Saygılı olmak...
Herkes herşeyi sevmek ya da beğenmek zorunda değil. Ama sırf beğenmediği icin her karşılaştığında ya da ismi gectiğinde bile, birileri hakkında saygısız sozler soyleyen, tavır takınan bir bayan, kendi kredisinden kaybetmeye başlar aslında.Saygıyı karşıdan beklemek kadar onemlidir karşıdakine saygılı olmak.

• Mutlu olmayı bilmek...
Ne buyuk bir artıdır hem kişi, hem de cevresindekiler icin. 'Mutlu insan' olmak icin, mutlu olmayı bilmek gerekir once. Her olayın kotu taraflarını bulup cıkartmak değil, eldekiyle nasıl daha mutlu olunabileceğini bilmek gerekir. "Artık mutsuz arkadaşlarımla goruşmuyorum." Demişti bir dostum. "Beni de kendi girdaplarında, adı bilinmeyen karanlıklara cekiyorlarmış gibi hissettim ve her gorduğumde ağlayıp sızlayıp konuşan insanlarla daha az goruşmeye karar verdim.Gercekten bir mutsuzlukları yoktu aslında. Sadece mutsuzluğu secmişlerdi. Ben de onların olmadığı bir yaşam sectim." Diye devam etmişti. 'Vur patlasın, cal oynasın.' Bir dunyadan değil, elindekine şukredeceğin ve ağlamayı bırakıp daha cok calışacağın bir dunyadan bahsediyorum. Mutlu olmayı bilen bayanların zenginliğinin sınırı da yok...

ALINTIDIR.