Kırşehir'de, bilincli, etkin ve guvenli sağlık hizmeti verilmesi amacıyla ambulans şoforlerine ileri suruş teknikleri eğitimi verildi.
Kırşehir Sağlık Mudurluğunden yapılan acıklamaya gore, İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından duzenlenen Ambulans Suruş Teknikleri Eğitimine (ASTE) 12 şofor katıldı.
Uzman eğitmenler eşliğinde Akpınar ilcesinde trafiğe kapalı alanda gercekleştirilen eğitimde şoforler, manevra yapma, ani duruş ve kalkışlarda hareket etme teknikleriyle ilgili tecrubelerini geliştirdi.
Acıklamada, goruşlerine yer verilen İl Sağlık Muduru Dr. Oğretim Uyesi Ali Bulut, duzenlenen eğitimle sağlık hizmeti verirken ambulans şoforlerinin deneyimlerini artırmalarının hedeflendiğini belirtti.
Ambulansların surekli trafikte olduğunu vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:
"Bizim asli işimiz sağlık hizmeti uretmek. Sağlık hizmeti uretirken ambulanslarımız surekli trafikte. Arkadaşlarımızın ambulans kullanırken ileri suruş tekniklerine sahip olması gerekiyor. Bu amacla ambulans kullanan arkadaşlarımıza eğitim verilerek sertifikaları takdim edildi. Daha once eğitim alanların tekrardan değerlendirilmesi yapılıyor. Hızlı kullanımda onlerine cıkan engelde nasıl manevra yapacaklar, bunlar tekrarlanıyor. Yeni olan arkadaşlarımıza bunların hepsi ayrıntılı olarak oğretiliyor. Eğitimin verilmesini sağlayan başhekimliğimize ve katılan arkadaşlarımıza teşekkur ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdullah Yıldız