Bebek Odası Ozellikleri
Odanın Zemini,Renkler, ve Aydınlatma
Bebek Odası icin Oneriler

Odanın Zemini
Bebek odasının zemininin taş, mermer veya seramik gibi soğuk ve sert bir malzeme ile kaplı olmaması gerekir, halı ise alerjik ozellikler, hijyen ve temizlik acısından toz ve mikroorganizmalar biriktirebileceği icin cok uygun değildir. Ahşap veya mantar parkeler hem sıcaklık, hem yumuşaklık hem de hijyen acısından cok kullanışlıdır.


Renkler
Bebeğinizin odasında yağlı boya yerine cabuk kuruyan, koku bırakmayan ve bakteri barındırmayan su bazlı boyaları kullanabilirsiniz. Bebeğinizin gozlerini yormayacak, olumlu etkisi ve sakinleştirici etkiye sahip olan pastel renkler kullanabilirsiniz. Koyu olan renkler odayı kucuk ve kasvetli gosterirler acık renkler ise ferah gosterirler. Odaya bir hareket getirmek icin aksesuarlarınızı renkli kullanabilirsiniz. Duvarlarını renkli bordurler veya duvar susleri ile renklendirebilir, bebeğinizin ilgisini cekebilecek neşeli bir hale getirebilirsiniz. Bordurleri ve dekorları duvarda yuksek yerlere doğru yerleştirmek cocuğun bordurleri ve dekorları koparmasını engellemiş olur.



Işık ve Aydınlatma
Bebeğinizin odası rahat havalandırılabilecek ve guneş ışığı alan aydınlık bir oda olmalıdır. Ozellikle avizeden gelen ışığın kuvvetli bir şekilde direkt bebeğinizin gozune gelmemesi gerekmektedir, bu onu rahatsız edecektir. Bebekler ışığa bakmayı cok severler, bundan dolayı odanın ışık kaynaklarının bebeğinizin gozunu rahatsız etmeyecek kadar kuvvette, mumkun ise ayarlı olması gerekir. Gece icin de az ışık veren ve emniyetli bir yerde duran gece lambaları tercih edilmeli. Bebek odasında en guvenli ışıklandırma tavandan yani bebeğinizin ulaşamayacağı yerden yapılabilir, unutmayın kolayca kordonları cekilebilecek ve devrilecek aydınlatmalar asla kullanılmamalıdır