MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof.Dr.Kamil Aydın dış mihrakların ulkemize bicmeye calıştığı rollerin gecmişte kaldığına işaret etti.
Kardelen TV ekranlarından yayımlanan ve Prof. Dr. Mevlut Ozben tarafından sunulan "Arka Plan" programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın gundeme dair onemli acıklamalarda bulundu. Turkiye ve dunya konjonkturu cercevesinde geniş yelpazeli politik cıkarımların tartışıldığı programın onemli başlıklarını ise "eski ve yeni Turkiye" konuları yer aldı.
Turkiye'nin artık cevresinde olup bitenlere duyarsız kalamayacağını ve bunun ulke menfaatleri acısından hayatı onem taşıdığını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın "Coğrafyamızın gerek kara sınırlarımız etrafında gerek mavi Vatan dediğimiz denizlerimizin etrafında maalesef sıkıntılı bir surecten geciyoruz. Burada da bolgesinde lider olma ozelliği olan bir Turkiye Cumhuriyeti Devleti var. Ortadoğu'yla sorunları gidermeye calışırken bir taraftan Balkanlar'da bir taraftan Guney Kafkasya'da sıkıntılar baş gosterdi. ve bizlerde ister istemez bu konularla ic ice olmak zorundayız. Cunku birebir bizim ulkemizi ilgilendiren konular baş gosteriyor. Bolgemizde olup bitenlere seyirci kalacak değiliz. Her durumda daha net adımlar atarak bolgemizde soz sahibi olmaya devam edeceğiz.
"Turkiye eski Turkiye değil"
Ne Turkiye'nin ne de Azerbaycan'ın artık eskisi gibi olmadıklarını ve gelişen birliktelikleriyle beraber bolgelerinde kimseye papuc bırakmayacağını dile getiren Aydın, "Anlamadıkları o Turkiye eski Turkiye değil Azerbaycan'da eski Azerbaycan değil. Eskiden Azerbaycan'ın topu tufeği yoktu. Hocalı katliamını da Rus desteğiyle yaptılar. O donem Azeri kardeşlerimizin gucu yetmiyordu diyebiliriz ama bu artık bambaşka bir durum soz konusu" ifadelerine yer verdi.
"İftira atmaya başladılar"
Azerbaycan'ın haklı davasında bir kesimin iftira kampanyaları duzenlemeye başladıklarını ve bu durumun tamamen yalandan ibaret olduğunu hatırlatan Aydın "Allah'ın izniyle bizim buradan manevi de isteğimiz de dualarımızda birilerinin ima ettiği gibi yok cihadist grupları gonderiyor muşuz yok kacak silah gonderiyormuşuz. Bu kadar alcakca bu kadar gercekten gerceğe aykırı bilgilerde beyanlarda bulunmak da bir bakıma Ermenistan'ın ekmeğine yağ surmekte. Uluslararası kamuoyunda bu yalanları dinlendiriyorlar ve bizim icerdeki hainler de bu yalana ortak oluyorlar.
Doğu Akdeniz'de silik Yunanistan'ın sahaya surulmesi, Kafkasya'da ise Ermenistan'ı piyasaya surmek suretiyle Turkiye'deki gelişim ve guclenme surecinin sekteye uğratılmak istendiğini vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, "Bunu Sayın Genel Başkanımız sık sık ifade ediyor; Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Ortadoğu'dan Guney Kafkasya'ya kadar buyuyen ve gelişen guclu bir Turkiye Cumhuriyeti ile Can Azerbaycan dediğimiz iki ulke akamete uğratılmak isteniyor. Biz asıl amacın ne olduğunu biliyoruz. Azerbaycan, bolgede hızla gelişen ve guclenen bir ulke. Turkiye ile ilişkileri de herkesin malumu. Hal boyle olunca bu iki ulke ister istemez hedef haline geliyor. Biz Azerbaycan'la ilişkilerimizi sıklaştırıyoruz, ozellikle savunma sanayi bağlamında sıkı bir işbirliği halindeyiz. Bunu goren Rusya, ABD ve Fransa var. Bu guclu ilişkileri kabul edemiyorlar, son donemlerde hem Karadeniz ve hem de Akdeniz'de bulduğumuz doğal kaynaklar, onları iyice urkutmeye başladı. Bunun icin bizim bir an once bu işbirliğini iyice sıklaştırmak zorundayız. Biz iki devletiz ve tek milletiz; o yuzden canımızla kanımızla can Azerbaycan'ın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz" mesajını verdi.
"Kıbrıs cıkarması gibi birlik olmalıyız"
Dış politika da muhalefetin ulke menfaatlerinin aksine ses cıkardığını ve milli dayanışmaya zarar verdiklerini dile getiren Aydın Kıbrıs Barış Harekatına işaret etti. O donem de ulkemizin birlik beraberlik icinde politika yuruttuğunu ve bu durumun bugun icin ornek olması gerektiğini dile getiren Aydın "coğrafyada etrafımız herkes mazlum İran'da bir ayaklanma cıksa etkileneceğiz, Irak'da oldu etkilendik Bulgaristan da olmuştu ve milletce bu durumlardan etkilenmiştik.
Turkiye'nin kalkınması ile ilgili siyasi projeler de muhalefetini yaparsın. Biz kalktık siyasi ahlak olarak bunu gorduk yaşadık. Ben 74 ten ornek verdim Cumhuriyet Halk Partisi ve Milli selamet Partisi koalisyonu ile yapılmış bir Kıbrıs Barış Harekatı değil miydi? Ayşe tatile cıksın diyen yani o zaman Sol partiler şunu mu dedi? Hayır efendim Ayşe tatile niye cıkıyor mu dedi. bizim topumuz Yok tufeğimiz yok gemimiz yok Ne haddimize Akdeniz mi dedi! Tam tersi Ben hatırlıyorum askerlik şubesinin onunde kuyruklar olmuştu. Herkes Askere gitmeye calışıyordu. Bizi ebetteki eleştirme hakkınız var. MHP'nin şu politikalarını eleştiriyoruz! Soz konusu vatanın milletin devletin uluslararası ilişkilerde bekası guvenliği soz konusu olduğunda ne olur burada ulke menfaatlerinin yanında durun" ifadelerine yer verdi.
"Erivan'da vatandaş "Ben Muslumanım" diyemez"
Turkiye'nin uluslararası alanda "demokrasi" kavramıyla sıkıştırılmaya calışıldığını ve bunun hicbir şekilde tutmayacağını dile dile getiren Aydın "Erivan'da bir tane vatandaş "ben Muslumanım diyemez". Ama benim ulkemin parlamentosunda Ermeni kokenli Millet Vekili cıkıyor diyor ki katilsiniz. Bunu benim ulkemde yapıp benim ulkeme demokrasi narası atmak abesle iştigaldir. En basit ornekle bu durumu ozetlemek gerekiyor. Kaldı ki ulkemizin demokrasi cıtasını dışardan belirlemeye calışıyorlar ve ne yazık ki ulkemiz de bir kesim de bunlara canak geriyor.
"Muhalefet korkaklık kompleksini surduruyor"
Turkiye'nin s-400 ler konusunda ısrarlı olmasının yanında muhalefetin cılız ve korkakca davrandığını dile getiren Aydın "Cumhuriyet Halk Partisi'nde ki uluslararası ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Milletvekili ile beraber Amerika'ya s400 konusunu tartışmak icin gittik. Yemin ederim oyle bir panik var ki "eyvah Amerika bizi ya yarın ya obur gun mutlaka teslim alacak, ya da bombalayacak ya da işte hepimizi boğacak, bunu iptal etmemiz lazım, bundan vazgecmemiz lazım" kompleksine kapılmış olduğunu gordum. Bu kabul edilebilir değildir. Vazgecmemiz mumkun değildi ve vazgecmedik de. Tabi bu konuda nasıl tavır takındıklarını vatandaşlarımız biliyor. Kendi ulkesine guvenmeyen bir muhalefetin vatandaşlara vereceği de olamaz. Once ulkene guveneceksin ve buyumesi icin mucadele vereceksin. Bunu yapmadan buyumenin mumkun olmadığını gecmişte yaşanılanlar oğretmiş olmalı ki biz gecmişten almamız gereken dersi aldık, almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı