Nevşehir'de Ataturk Bulvarı uzerinde bulunan Gulbahce icerisine "Tematik Cebir Kutuphanesi" kurulacak.
Nevşehir İl Milli Eğitim Mudurluğu Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan ve "Konya Ovası Projesi KOP Okuyor" programı tarafından hibe almaya hak kazanan "KOP Tematik Cebir Kutuphanesi" isimli projemiz kapsamında Nevşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Mudurluğu arasında işbirliği protokolu imzalandı.
Valilik Makamında duzenlenen torende protokolu, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim ve Milli Eğitim Muduru Murat Demir imzaladı.
Protokol kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından alınan meclis kararı doğrultusunda Gulbahce icerisinde 111 m2'lik bir kapalı alanı Kop Tematik Cebir Kutuphanesi'nin kurulması icin İl Milli Eğitim Mudurluğu'ne 5 yıllığına tahsis edildi.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, "KOP Tematik Cebir Kutuphanesi"nin oğrencilerin Matematik okuryazarlığının gelişmesine Arı buyuk katkı sağlayacağına inandığını belirterek projeyi yuruten Milli Eğitim Mudurluğu Ar-Ge Birimine ve kutuphanenin kurulacağı merkezi tahsis eden Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Rasim Arı'ya teşekkur etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise, oğrencilerin rahat ve kaliteli eğitim alabilmesi icin tum okullarımız ile işbirliği icinde calıştıklarını belirterek Nevşehir Belediyesi olarak eğitim alanında yapılacak her turlu calışmaya destek olmaya hazır olduklarını soyledi.
Arı ayrıca, bolgemizin İlk ve tek Cebir Kutuphanesini Nevşehir'e kazandırılmasında emeği gecenleri tebrik etti.
Proje hakkında bilgi veren Milli Eğitim Muduru Murat Demir ise, kurulacak olan kutuphanenin KOP bolgesine bağlı ilimizde oğrenim gormekte olan oğrencilerin matematiğe ve bilime bakış acılarını olumlu yonde geliştirmeyi, oğrencileri bilime yonelik faaliyetlere yonlendirmeyi ve en nihayetinde Matematik ve Bilimsel okuryazarlıklarını arttırmak suretiyle oğrencilerin bilimsel farkındalıklarını arttırmayı hedeflediğini kaydetti. - NEVŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı