TESK ve UNICEF Cocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı cercevesinde, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (KONESOB) katkılarıyla, Cıraklık Eğitim Merkezleri tarafından belirlenen ve meslek oğrenen cırak ve aileleri tarafından kullanılmak uzere hijyen setleri dağıtımı gercekleştirildi.
Dağıtım oncesi KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak bir konuşma yaptı. Geleceğin ahi ustası adayı cırakları onemsediklerini belirten Başkan Karabacak, "
"84 meslek odası ve 58 bin esnaf ve sanatkar uyesi bulunan KONESOB olarak geleceğin esnaf ahi ustaları olacak siz cırak kardeşlerimizi onemsediğimizi belirtmek istiyorum. Hatırlayacağınız uzere resmi olarak 2018 yılına kadar 30 yıl Kırşehir'de gercekleştirilmiş olan AHİLİK Haftası odul torenlerinde Konya'mız maalesef hic odul alamamıştı. KONESOB olarak şukurler olsun ki goreve geldiğimiz 2018 yılından itibaren 2018 Turkiye Ahisi, 2019 yılında Turkiye Kuafor Ahi Cırağı ve yine 2020 yılında da Yılın Turkiye Marangoz Ahi Cırağını Konya'mızdan siz cırak oğrencilerimizin arasından secerek uc yıl ust uste buyuk bir başarıya imza attık, inşallah atmaya da devam edeceğiz. KONESOB olarak her bir cırağımıza yılın ahi cırağı adayı gozuyle bakmaktayız. Zor bir surecten gectiğimiz pandemi doneminde bu hijyen setlerinin sizlere verdiğimiz manevi desteğin bir gostergesi olacağını umit ederken, her birinizin bizler icin değerli olduğunuzu bilmenizi istiyorum" dedi.

İceriğinde dezenfektan malzemeleri, sabun, maske ve virusten korunma yollarını anlatan bilgilendirme metinlerinin yer aldığı hijyen kolileri Konya merkezde meslek oğrenen cıraklara KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, oda başkanları ve yoneticileri tarafından teslim edildi. - KONYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı