Akhisar'da, mahalle muhtarları ile bir araya gelen Manisa Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oztozlu, il genelinde yapılan yol calışmaları hakkında bilgi verdi.
Pandemi sureci ve TUPRAŞ'ın bitum satışını gecici olarak durdurması nedeniyle, Manisa Buyukşehir Belediyesi asfalt calışmalarına planladığı tarihte başlayamadı. 24 Temmuz tarihinde TUPRAŞ'ın bitum satışına başlamasıyla birlikte yol yapım calışmasına başlayan Manisa Buyukşehir Belediyesi, bu surecte 800 kilometre sathi kaplama calışması gercekleştirdi. İl genelinde vatandaşları modern yollarla buluşturan Manisa Buyukşehir Belediyesi, Akhisar'da da 84 kilometre sathi kaplama calışması gercekleştirdi. Manisa Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oztozlu, Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kurucay, MHP İlce Başkanı Ahmet Namal ve Buyukşehir Belediyesi Meclis Uyesi Doğan Ensivri ile mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Bunyaniosmaniye Mahallesinde yaklaşık 20 mahalle muhtarları ile bulaşan Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, yol calışmaları hakkında bilgi verdi.

Manisa'ya eş değer hicbir Buyukşehir Belediyesi'nin kendi ekipleriyle bu kadar asfalt calışması gercekleştirmediğini belirten Oztozlu, "Gecen sene 350 kilometre sathi kaplama calışması yapmıştık. Bu sezon 800 kilometre sathi kaplama calışması gercekleştirdik. Allah razı olsun, başkanımız bize iş makinesi anlamında, malzeme anlamında butun desteğini verdi. Bu surecte iki olumsuz durum yaşadık. Tam sahaya cıkıp, calışmalara başlayacağımız donem pandemi ortaya cıktı. O surecte, bir aya yakın şantiyelerimiz kapandı. Haziran ayında da, asfalt atacağımız surecte TUPRAŞ bitum uretimini durdurdu. Haziran ayının başından 24 Temmuz'a kadar biz bitum alamadık. 2 aya yakın bir vaktimiz de bu arada gecti. Bitum uretimim başladığı 24 Temmuz tarihinden itibaren bayram seyran, cumartesi pazar demeden ozveriyle calışan arkadaşlarımızın emeğiyle bugun itibariyle 800 kilometre asfalt calışmasını tamamladık. Bu bir rekordur. Manisa'ya eş değer hicbir buyukşehirde de kendi ekipleriyle bu kadar asfalt atılmamıştır" dedi.
Yapılan yol calışmasının ilce sakinlerine hayırlı olmasını dileyen Oztozlu, "Akhisar ilcemizde de muhtarlarımızın, dernek başkanımızın, koordinatorumuzun, şantiye şefimizin hepsinin işin icinde olması, ortak işbirliğiyle calışma yapılacak yolların secilmesi guc kazandırdı. Daha hızlı hareket edilmesini sağlandı. Bugun itibarıyla 84 kilometre, 1. Kat ve 2. Kat sathi kaplama calışması ilcemizde yapılmış oldu. Akhisar en buyuk ilcelerimizden biri. Gonul isterdi ki, şu iki ayı da boşa gecirmeyip bugun 800 kilometre değil de, bin 100-bin 200 kilometre yol calışmasından soz edelim. Allah nasip ederse, seneye hedefimiz bin kilometrenin uzerinde sathi kaplama calışmasını tamamlamak. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Gule gule kullanın" dedi. - MANİSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı