Diyarbakır annelerinin, dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onundeki evlat nobeti devam ediyor.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi, 420'nci gununde devam ediyor.
Dağa kacırılan kızı Şeyma icin Bursa'dan gelerek eylem yapan anne Turkan Mutlu, evlat nobetine kararlılıkla devam edeceklerini soyledi.
"Kızımın elinden kalemi aldılar, silah verdiler, onu olume gonderdiler." diyen Mutlu, evladına kavuşmak istediğini belirtti.

Mutlu, "Ben bir anneyim, evladımı istiyorum. Kızımı alana kadar da bu kapıdan kalkmam. Kızım buradan gitti." dedi.
Diyarbakır'dan 5 yıl once kandırılarak dağa goturulen oğlu Doğan icin eylemi surduren baba Hacı Guger de butun anne ve babaların, cocukları icin burada olduğunu soyledi.
"HDP'den cocuklarımızı istiyoruz. Cocuklarımız HDP'ye geldiler, buradan goturulduler." ifadelerini kullanan Guger, şunları kaydetti:
"Halkların Demokrasi Partisi diye bir şey yok. Halkların hırsızlık partisidir. Niye hırsızlık partisidir diyorum? Cocuklarımızı kandırıyor, beynini yıkıyorlar, HDP binasına goturup, dağa goturuyorlar. Onun icin hırsızlık partisi diyorum. Sonunda olum dahi olsa eylemimizi devam ettireceğiz. Cocuklarımız nasıl goturdulerse oyle de getirsinler."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hasan Namlı